Ontdek onze lidmaatschappen

Waarom Nature Quest lidmaatschappen heeft ontwikkeld

Werken aan je persoonlijke ontwikkeling schijnt tegenwoordig hip te zijn. Maar, zelfhulpboeken, persoonlijk ontwikkelingsprogramma’s, retraites en coachingstrajecten kosten vaak een hoop geld bij elkaar. Ook verplichten ze je om bepaalde dagen en tijden vrij te nemen.

Nature Quest vindt het belangrijk dat je vooral tijd maakt voor de dingen die er voor jou toe doen. Die belangrijk voor je zijn en je in een gezonde balans houden. Met ons abonnement verplichten we je tot niets én tegelijkertijd kun je werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling wanneer en waar jij wilt.

Aanmelden voor een gratis kennismakingsevenement

Welk lidmaatschap past bij jou

We bieden 3 abonnementsvormen aan op een lidmaatschap. Het valt je misschien op dat onze prijzen niet mooi afgerond zijn. Dat komt omdat we echt ons best hebben gedaan om alles zo betaalbaar mogelijk te maken.

Basis
Lidmaatschap

Het Basis-lidmaatschap is ons natuurlijke alternatief voor een Netflix abonnement á €15,95 per maand.

In dit lidmaatschap kun je een jaar lang meedoen aan de volgende activiteiten:

Een goede deal: een tweedaagse Quest alleen kostte voorheen €275,- maar omdat in de vereniging meer mensen gezamenlijk betalen kunnen we de prijs omlaag brengen.

Verder kun je voor een lidmaatschapsprijs deelnemen aan aanvullende activiteiten:

 • Zweethut voor €95,- (alleen toegankelijk voor leden)
 • Sahara Quest voor €1595,- (losse prijs €1795)
 • 5-daagse Solo Quest in Nederland voor €450,- (losse prijs €495,-)
Ja, ik wil

Met-De-Vier-Seizoenen Lidmaatschap

Het met-de-4-seizoenen lidmaatschap biedt een structureel programma waarin je jouw zoektocht naar zingeving gedurende een jaar in de natuur kunt vormgeven.

Dit lidmaatschap kost €32,62 per maand. Gedurende het jaar kun je deelnemen aan de volgende activiteiten:

Daarnaast kun je voor een lidmaatschapsprijs deelnemen aan aanvullende activiteiten:

 • Zweethut voor €95,- (alleen toegankelijk voor leden)
 • Sahara Quest voor €1595,- (losse prijs €1795)
 • 5-daagse Solo Quest in Nederland voor €450,- (losse prijs €495,-)
Ja, ik wil

Alles-Wat-We-Hebben Lidmaatschap

In dit lidmaatschap ga je volledig de diepte in met jezelf en de natuur, en kan je deelnemen aan al onze meest intensieve en bijzondere activiteiten.

Dit lidmaatschap kost €2986,03 voor een jaar. Gedurende het jaar kun je deelnemen aan de volgende activiteiten:

 • Een zweethut* (betekenis onderaan deze webpagina)
 • 10-daagse bezinningsreis Sahara Quest van 27 okt. t/m 4 nov. 2018 (losse prijs €1795)
 • 5-daagse Solo Quest 29 aug. t/m 2 sept. (losse prijs €495,-)
 • Een 1- of 2-daagse Solo Quest (datum naar keuze)
 • 4 vier-seizoensdagen met een thema
 • 4 Quest Yourself-wandelingen met een thema
 • Online Tribe: mogelijkheid om deel te nemen aan online peercoaching
 • Nature Fest, onze jaarlijkse ledenvergadering in Burning Man stijl op 15 & 16 september
 • Maandelijkse kampvuursessies
 • Een intensief peercoachingsprogramma met andere leden van dit model
Ja, ik wil

Perfect afgestemd op de 4 jaargetijden

Wij geloven: voor alles een tijd. Onze abonnementen zijn afgestemd op de vier seizoenen. Zo brengen we zoveel mogelijk natuurlijk ritme aan in onze activiteiten. Hieronder zie je welk thema behoort bij welk seizoen.

Omgaan met drukte en stress, een natuurlijk ritme ontwikkelen en je hart volgen

Creëren en manifesteren hoe doe je dat, doen zonder stress, keuzes maken in het leven.

Geloven in overvloed, geven en ontvangen, bestendigen en loslaten.

Overgave aan de donkere kant in het leven, herstellen en voorbereiden.

Welke activiteiten zitten er bij een abonnement inbegrepen?

De volgende activiteiten worden het hele jaar door aangeboden. Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je meedoet.

Solo Quest

De essentie van een solo quest is dat je enige tijd alleen doorbrengt in de natuur, met een thema of levensvraag, zonder eten, telefoon en schrijfmateriaal. Onderdeel van je abonnement is dat je op een moment naar keuze deel kunt nemen aan een 1-daagse (8 uur solo) of een 2-daagse Quest (24 uur solo). Tijdens een verbrandingsritueel kun je iets in het vuur gooien dat je achter wilt laten. Hierop word je mentaal en praktisch goed voorbereidt door de Nature Quest begeleider, die stapsgewijs alles uitlegt.

4 Seizoensevenementen

Elk jaargetijde organiseren we een dag waarop er verschillende workshops georganiseerd worden die aansluiten bij de centrale thema’s van dat seizoen.

Quest Yourself wandelingen

We organiseren één keer per jaar een wandeling door een onvolprezen stuk Hollandse natuur. Iedere wandeling zal een thema hebben, aansluitend bij het seizoen. Opdrachten en stiltemomenten kunnen daarvan onderdeel uitmaken, om met elkaar buiten te zijn én te bezinnen.

Zweethut

Een zweethut is een ceremonie waarbij een groep mensen rondom uiteenlopende vragen en thema’s samenkomen om te delen, zoals alles waarvoor men dankbaar is en het lijden van anderen. Dit gebeurt in een afgesloten hut, in Nederland meestal gemaakt van wilgentakken en dekens. In verschillende ronden wordt koud water op gloeiendhete stenen gegoten. Het is te vergelijken met een sauna, maar dan gericht op bezinning.

Kampvuursessies

Waarom kreeg je vroeger de beste gesprekken rondom een kampvuur? Dat wist je niet, maar het gebeurde gewoon. Daarom organiseren we op verschillende locaties in Nederland maandelijks kampvuursessies. Deze sessies zijn voor iedereen toegankelijk, omdat we er samen aan willen bijdragen dat iedereen een plek heeft waar je even je verhaal kwijt kunt en waar er gewoon even naar je geluisterd wordt.

Nature Fest

Onze jaarlijkse ledenvergadering. Een tweedaags festival in de natuur, waarin we op een open space manier samen met de leden invulling geven aan het programma: sharing is caring. Op een mooie plek buiten, tentjes en vuur, samenzijn. Naast het vieren van wie we zijn, word je actief geraadpleegd voor het uitstippelen van de koers en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten die jij belangrijk vindt. Daarbij kun je ook aangeven welke rol je daarin zou willen spelen.

Verdiepingstribe

Denk je bij veel van het voorgaande “Leuk, maar ik wil wat dieper of verder,” dan kun je je ook aanmelden voor een experiment dat we komend jaar starten. Parallel aan bovenstaande activiteiten willen we met een groepje van 8-10 personen die iets meer willen een verdiepingsprogramma organiseren.

Sahara Quest

Tijdens deze bezinningsreis, inclusief een 3-daagse Solo Quest in de Marokkaanse Sahara, kom je helemaal tot jezelf. Met de woestijn als leermeester ga je de slag met voor jou belangrijke thema’s en levensvragen. Even uit de waan van de dag stappen, vast patronen loslaten, om met een helder innerlijk kompas weer aan je leven in Nederland te beginnen.

Liever eerst vrijblijvend kennismaken?

We kunnen ons voorstellen dat je eerst wil kennismaken met Nature Quest. Je kan daarom als niet-lid eenmalig gratis en geheel vrijblijvend een van onze evenementen bijwonen, zoals onze Quest Yourself wandeling of een kampvuursessie.

Vrijblijvend kennismaken en een activiteit bijwonen

Of kies voor losse Quests

Je kan je ook voor losse Nature Quest activiteiten inschrijven. Omdat we verandering zien als een proces, krijg je bij iedere losse activiteit ook het Basis Lidmaatschap cadeau. Wij bieden de volgende losse activiteiten:

1. Sahara Quest, 5 dagen in de Sahara: €1795,- (voor leden €1595,-)
2. 5-daagse Solo Quest in Nederland: €625,- (voor leden €450,-)

Meld je aan voor een losse quest