BezinningsQuest

Een 4-daagse ervaring met natuurlijk werken en leven

In deze bijzondere tijd dringen de grote levensvragen zich misschien nog wel nadrukkelijker aan je op: Wie ben ik? Wat wil ik echt in mijn leven? Wat zijn patronen waar ik tegenaan loop? Stap uit de waan van dag, en laat de natuur je een handje helpen om tot jezelf te komen. 

Naar buiten en naar binnen

YES! Geen Werk en Nature Quest organiseren deze Quest voor professionals die met gelijkgestemden grondig willen herijken. In ons ervaringsgerichte programma ontdek je op een diepere laag welke patronen je helpen en belemmeren in het dagelijks werk en leven. Wat ten diepste belangrijk voor je is. En wat je leven en werk meer betekenis kan geven.

We werken daarbij met de natuur als leermeester. Want daar is vanzelfsprekend de rust en ruimte die we in de waan van alle dag soms zo missen. Een belangrijk onderdeel van het programma is een Solo Quest, een oeroude rite de passage van verschillende natuurvolkeren. Tijdens Solo Quest verleg je op een stoere en persoonlijke manier je eigen grenzen, door je 24-uur alleen terug te trekken in het bos, vastend en zonder boeken, muziek en telefoon.  

Met deze en andere rite de passages in een modern jasje leer je weer gemakkelijker te vertrouwen op die ingebakken oerwijsheid. 

Programma

Hieronder hoofdlijnen van het programma. Neem contact met ons op als je over specifieke onderdelen behoefte aan meer informatie hebt. We houden het bewust kort en krachtig, zodat het ook een spontane ervaring kan zijn als je dat wilt ☺

Wat dit programma anders maakt dan onze standaard Solo Quest-programma’s, is dat er extra ruime is voor training- en coachingselementen met de groep naast de tijd alleen in het bos.

Donderdagmiddag vanaf 15:00 uur:

 • Uitgebreide check-in met als doel om te landen, inclusief rommeltijd voor het diner.
 • Kampvuurgesprek met de zogenaamde praatstok om elkaar écht te leren kennen.
 • Intenties zetten voor het weekend samen met een buddy: Wat is mijn intentie? Wat heb ik nodig?

Vrijdag

 • Voorbereiding en start van Solo Quest, zowel praktisch als mentaal.
 • Een vuurritueel dat gaat over loslaten en wat je achter laat vanaf dat moment.

Zaterdag

 • Einde Solo Quest met een Zweethut aan de hand van de vijf elementen om eerste ervaringen te delen en een plek te geven.
 • Met de inzichten van de Solo Quest gaan we aan de slag met diepgewortelde dromen die je hebt.

Zondag tot 12.00 uur

 • Integratie van de ervaringen: Wat neem ik mee? Welke acties ga ik de komende periode ondernemen om stappen te maken naar (werk)leven waar ik gelukkig van word?
 • Uitgebreide check-out voordat we weer de wijde wereld intrekken.
 • Lunch: voor wie wil is er nog een soepje. 

Locatie

De Quest zal plaatsvinden in het Kuinderbos in Bant, met als basiskamp de vaste stek van Nature Quest op natuurcamping de Veenkuil (Hopweg 21, Bant). Op slechts een uurtje rijden van Utrecht en Amsterdam, maar er wel helemaal uit. Vele duizenden Solo Questers zijn je hier voorgegaan.

“And in the forest I go, to lose my mind and find my soul. 

Begeleiding

Onze begeleiders hebben allemaal een achtergrond als coach en/of therapeut. Ze zorgen voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Ze stellen de juiste vragen, faciliteren de ervaringen en creëren een veilige omgeving. Ook bieden ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op duizenden mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.

Ik ben Lotte Kramer, en ik ben een vrouw met een bak levenservaring en positieve energie, nieuwsgierig naar de drijfveren van mensen. Met mijn intuïtie en doortastendheid, creëer ik snel een veilige en open setting. Hierdoor ontstaat ruimte om gevoelens te uiten en te benoemen wat speelt in een ieder. Meer dan tien jaar begeleid ik professionals, teams en organisaties. Met een driejarige opleiding bij Phoenix in Professionele Begeleiding, een Master Psychologie en een bak aan levenservaring, kan ik inspelen op wat nodig is.
Lotte Geen Werk
“Kom je buiten spelen?” Vroeger een vanzelfsprekende vraag, opgroeiend in de uiterwaarden van de Lek. Tegenwoordig kost het me soms wat meer moeite, maar in de natuur zijn blijft voor mij de beste manier om even stil te staan en ruimte te maken voor nieuw perspectief. Ik heb een achtergrond als sociaal ondernemer, onderzoeker en trainer-coach. Werkervaring en contacten in meer dan 15 landen zijn een voortdurende bron van inspiratie voor wie ik ben en wat ik doe.
Henrik Nature Quest

Prijs

De totaalkosten voor deze ervaring bedraag €895,-. Dit is inclusief:

 • Btw
 • Een kennismakingsgesprek
 • Ontbijt, lunch en avondeten voor het hele verblijf
 • Overnachtingen
 • Materialen voor de Solo Quest

Verder ontvang je ruim van tevoren per mail een paklijst, waarvan de belangrijkste items een tentje, slaapzak en slaapmatje zullen zijn.

Aanmelden

Om je aan te melden voor de BezinningsQuest klik je op onderstaande button. Zodra je je hebt aangemeld ontvang je een bevestiging van inschrijving en nemen we zo spoedig mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek. De BezinningsQuest gaat door bij minimaal 8 deelnemers.