Community
“There is no Wi-Fi in the forest but you will find a better connection.”

Hét abonnement op de natuur en jezelf

Met de natuur als leermeester werken aan jezelf en aan een betere wereld, met de natuur als leermeester en een gemeenschap van gelijkgestemde natuurliefhebbers; dat is de missie van Nature Quest. Daarbij maken we gebruik van oeroude rituelen in een modern jasje. Wees welkom om deel uit te maken van deze reis zonder einde. Want wij koesteren de zekerheid van onzekerheid. ‘Alleen ga je sneller, samen kom je verder’ luidt een gevleugelde uitspraak. Daarom is Nature Quest vanaf begin 2018 een vereniging. Word lid, ontwikkel samen met anderen je eigen-wijsheid en maak een verschil. Aan losse activiteiten meedoen kan ook gewoon!

Kom kennismaken tijdens een gratis Kampvuursessie

Perfect afgestemd op de 4 jaargetijden

Wij geloven: voor alles een tijd. Onze programma’s en activiteiten zijn afgestemd op de vier seizoenen, als bron van inspiratie. Op deze manier doen we ons best om een zo mogelijk natuurlijk ritme aan te brengen in alles wat we doen. Hieronder kun je zien welke thema’s we verbinden aan welk seizoen, al zijn die niet per se tijdsgebonden.

Wakker worden, opbloeien en experimenteren.

Manifesteren, verbinden en balanceren. 

Bestendigen, oogsten, vieren en loslaten.

Overgave, uitrusten en dromen. 

Basiselementen

Nature Quest biedt het hele jaar door een groeiend aantal laagdrempelige activiteiten, zogenaamde ‘Basiselementen’. Deze worden afgestemd op de seizoenen en je kunt je hiervoor het hele jaar inschrijven.

Het werkt heel simpel. Kampvuursessies zijn altijd gratis en voor iedereen toegankelijk. Daarnaast kun je voor de prijs van een Netflixaccount, €11,95 per maand, lid worden en meedoen aan alle andere Basiselementen. Niet-leden betalen een losse prijs per activiteit. Daarnaast krijg je als lid korting op de verderop beschreven Verdiepingselementen. Klik hier als je lid wil worden.

Tribe activiteiten

Tribe activiteiten zijn laagdrempelige activiteiten voor een avondje door de week of een zaterdagochtend of zondagmiddag. Yoga in het park, een spoedcursus Digiminderen, Wildplukken voor dummies en nog veel meer.

Kampvuursessies

Om een kampvuur ontstaan vaak vanzelf de beste gesprekken. Het hele jaar door op verschillende plekken in Nederland, met behulp van een oeroude dialoogvorm.

Trouwen in de natuur

Vanuit de gedachte dat trouwen niet op de standaard manier hoeft te gaan, faciliteren en organiseren wij bruiloften en liefdesfeesten die anders zijn: uniek, intiem en in de natuur.

Seizoensdagen

Met andere leden trek je de natuur in, doe je opdrachten en oefeningen onder begeleiding van een coach in het thema van het seizoen en volg je een workshop van een inspirerende gast. De Seizoensdagen vinden altijd plaats op een groene locatie.

Nature Fest

Onze jaarlijks festival en ledenvergadering in Burning Man stijl. Dit jaar op 27 & 28 juni op een verrassende locatie. Ook dit jaar mag je weer blijven slapen.

Ocean Quest

Met een kleine groep breng je samen enkele dagen en nachten door op een schip, wordt je fysiek en mentaal uitgedaagd en leer je werken met de elementen op zee.

Verdiepingselementen

De verdiepingsactiviteiten van Nature Quest zijn zonder uitzondering gebaseerd op oeroude rituelen, in een modern jasje. Ze zijn fysiek, mentaal en spiritueel wat uitdagender dan bovenstaande basisactiviteiten. Ze duren ook wat langer, van een 2-daagse Solo Quest, tot een 8-daags woestijn programma in de Marokkaanse Sahara.

Als lid neem je voor kostprijs deel aan alle verdiepingsactiviteiten. Niet-leden zijn vanzelfsprekend net zo welkom en betalen iets meer.

2-daagse Solo Quest

Een 2-daagse Solo Quest in Nederland om kennis te maken met. het oeroude Vision Quest ritueel, met 24 uur solo. Prijs: €125,- leden / niet-leden €225,-.

5-daagse Solo Quest

Een 5-daagse Solo Quest die je nog meer uitdaagt radicaal afstand te nemen van alle dagelijkse patronen. Inclusief zweethut ter voorbereiding op de 3 dagen solo. Prijs: €350,- leden / niet-leden €450,-.

Zweethut

Een zweethutceremonie is een ritueel wordt traditioneel gebruikt ter voorbereiding op belangrijke evenementen. Prijs: €75,- leden / €125,- niet-leden.

Sahara Quest

De Sahara Quest is een persoonlijk ontdekkingsreis in Marokko, inclusief wandelingen en 60 uur solo. We zijn te gast bij de laatste nomaden. Prijs: €1295,-. Leden ontvangen €50,- korting.

Op de hoogte blijven van nieuwe verdiepingselementen?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en wees als eerste op de hoogte!

'Inmiddels heb ik voor de 2e keer een Nature Quest mee mogen maken. Wederom heb ik het weer als erg waardevol ervaren. Een moment waarin onrust plaats maakt voor rust, terugblik op afgelopen periode en vooruitblik op aankomende periode. Vanuit een focus bewust kiezen welke leerprocessen ik aan wil gaan. Gebruikmakend van krachtige metaforen uit de natuur waardoor de voorgenomen stappen nog krachtiger beklijven!'- Rogier van het Klooster
``Nature Quest is voor mij een hele bijzondere ervaring geweest. Ik heb als het ware een stopknop ingedrukt en de tijd drie dagen stil gezet of beter gezegd uitgezet. Het is een periode geweest van stilte, in mij en om mee heen. En die stilte heeft mij geholpen mijn eigen innerlijke stem weer te horen.”- Ellen Pannekeet
``Ik ben alles nog steeds wat langzamer aan het doen. Met name het fietsen/wandelen door Amsterdam en ik ben erachter dat ik er dan niet eens langer over doe ;-) It’s all in tha mind. Bekenden merken een verschil op in mijn gezicht. Het is nu nog steeds vooral de vernieuwde beleving van rust die me heel goed doet.”- Jikke Broxterman
``Na 40 uur alleen in de Sahara kwam ik er relaxed en een woestijnmantra rijker uit; ‘do more of what you love’. Ik kan iedereen die behoefte heeft aan herijken en tot zichzelf komen, deze reis van harte aanraden.”<br /> - Birgitta Seegers
``De leegte en de rust die ik tijdens mijn Solo Quest heb ervaren werken verhelderend. De ruis is uit mijn hoofd verdwenen en ik ervaar meer rust en stilte.”- Eva Hamming
``Tijdens de kampvuursessies heb ik veel inspirerende mensen ontmoet waardoor ik mooie stappen in mijn ontwikkeling heb gemaakt. Ik realiseer me nu ook meer hoe iedereen zijn struggles heeft doordat ik oordeelloos heb mogen luisteren naar anderen en hun inspirerende en indrukwekkende verhalen.”- Jeroen Kroon van Diest