Nature Quest Deep Dive

Waar wacht je op? Het juiste moment? Een goed idee? Metgezellen?

In het Nature Quest Deep Dive jaarprogramma ga je met gelijkgestemden een jaar lang je natuurlijke weg vinden, in plaats van zoeken. Omdat we geloven in verandering als proces en omdat de seizoenen in onze ervaring vol prachtige levenslessen zitten.

Meer buiten, meer samen, meer impact.

Dat zijn de drie hoofdingrediënten van ons programma. We komen elk seizoen een lang weekend samen voor diepgravend onderzoek met de natuur als leermeester, bieden een jaar lang persoonlijke coaching op maat en hebben wekelijks contact, online en offline. Omdat je patronen meestal stap voor stap ontwikkelt.

Doen of later… ?

Je groeit op met idealen en de heilige overtuiging dat je de wereld gaat veranderen, dat die maakbaar is. Voor dat je er erg in hebt ben je drie scholen verder, ben je volwassen en ervaar je allerlei verantwoordelijkheden en verplichtingen. Naar jezelf, je partner, je kinderen. Je bent nog steeds betrokken met de wereld, wilt meer betekenis ervaren, maar bent vaak zo druk en moe dat er weinig aandacht overblijft voor het grote ideaal.

Het is nooit te laat, altijd op tijd. En het is gewoon een kwestie van beginnen. Wij kiezen er voor dat te geloven. We geloven ook dat iedereen van nature heel, creatief en vindingrijk is. in dit ervaringsgerichte programma gaan we dat samen, stap voor stap, herontdekken, in zijn én doen. Zodat je met jouw natuurtalent een concrete bijdrage mag leveren aan deze prachtige planeet en je onderweg niet vergeet te genieten, simpelweg, dat je leeft.

Plan nu een gratis kennismakingsgesprek

Betekenisvol leven

Je bent vast niet de enige als je op momenten ervaart dat het alle hens aan dek is. Maar waar te beginnen? En hoe? Je wil wel wat weet niet wat…

We leven in een tijd waarin de aanwezigheid van mensen op deze aarde buitengewone vragen oproept over hoe we om willen gaan met onze natuurlijke hulpbronnen, elkaar en alle andere levende wezens. Dan voelt het wellicht een beetje vreemd om dag in, dag uit met zaken bezig te zijn die hieraan voorbijgaan.

Daarom gaat dit programma nadrukkelijk niet alleen over jou, maar ook over de wereld om je heen en je rol daarin. Ons programma werkt in de geest van de oeroude Vision Quest, waarin jongeren de natuur in werden gestuurd om als volwassen weer te worden binnengehaald, met alle bijhorende verantwoordelijkheden.

Of iemand er nu om vraagt of niet, welke verantwoordelijk wil jij op je nemen? Waar ga je voor staan? Met dezè en andere vragen gaan we heel concreet aan de slag, omdat in onze ervaring niets vervullender is dan betekenisvol zijn. In het volste vertrouwen dat jij al een leider bent, met alle kwaliteiten die daarvoor nodig zijn in potentie al aanwezig.

Als jij denkt dat dit voor jou te hoog gegrepen is, of dat je geen idee hebt waar je moet beginnen, of hoe je dit überhaupt allemaal in je huidige leven moet passen: geen zorgen, daar begint het mee 😊.

Wat houdt de NQ Deep Dive in?

In een notendop is dit ‘alles wat we hebben’. Het is een zorgvuldig samengesteld jaarprogramma met alle elementen die we hebben, plus dat beetje extra.

Hieronder een beschrijving van de vier hoofdingrediënten:

Offline verdiepingsweekenden

Elk seizoen gaan we samen de natuur in om ons nog meer te leren verbinden met de onze. Tijdens deze retraites gaan we back-to-basic en bieden we een gevarieerd programma, uiteenlopend van ademsessie tot zweethutten en diepe gesprekken rond het kampvuur. Het delen en ontwikkelen van eigen-wijsheid staat daarin centraal.

Groepsproces

Een van de belangrijkste onderdelen van het jaarprogramma is toch wel de
groepsdynamiek. Een jaar lang trek je op met gelijkgestemden, die met eenzelfde proces bezig zijn als jij. Er zitten daarom veel peer-to-peer elementen in het programma, waarbij je nog meer leert te staan voor elkaars dromen en idealen, als een leerschool voor die van jezelf. Dit doen we online en bij voorkeur offline.

1-op-1 coaching

Eén-op-één coaching met een van onze ervaren coaches is ook een vast element van het jaarprogramma. Hiermee waarborgen we ook dat het jouw persoonlijke reis blijft. Tijdens deze sessies ga je aan het werk met jouw persoonlijke doelen. We werken daarin met kleine en grote experimenten naar concrete resultaten toe.

Wekelijkse opdrachten

Je ontvangt van ons elke week inspiratie en persoonlijke opdrachten die ervoor zorgen dat je lekker in beweging kunt blijven. We zorgen ervoor dat deze goed te combineren zijn met alle andere zaken die aandacht van je vragen.

Rijk Smitskamp

 • Levensontdekker
 • Counselor
 • Firestarter
 • Verbinder

Als kind was ik een dromer, ik had een luisterend oor en was nieuwsgierig naar de grenzen van het leven. Door een aantal pijnlijke gebeurtenissen had ik mezelf wijs gemaakt dat anderen meer waard waren dan ikzelf. Die beperkende gedachte heeft me lang klein gehouden met een gebrek aan zelfliefde tot gevolg.

Toen dit inzicht me helder werd ben ik meer in mijn kracht gekomen. Nu begeleid ik mensen naar plekken waar ze niet eerder zijn geweest in hun zoektocht naar eenheid en heelheid. De natuur is mijn werkplek en ik zoek graag de grenzen op waar het bekende en het onbekende elkaar ontmoeten. Dit is waar magische veranderingen ontstaan.

Henrik Looij

 • Sociaal/duurzaam ondernemer
 • Facilitator, trainer, coach
 • Opleidingsdeskundige
 • Zeiler

Ik droom van boomhuizen, duurzame meubels en één zijn met de natuur. Van een herberg in Zweden en een wereld die op duurzame energie draait. Ik hoor dat ik mensen wel eens een ongemakkelijk gevoel bezorg omdat ik met al deze dingen ook daadwerkelijk bezig ben. Dat doe ik het liefst samen met anderen, dus van harte welkom om daarin een tijdje met ons op te trekken en je eigen experimenten te ontwikkelen.

Roos Moll

 • Trainer, coach en levenstherapeut
 • Talentontwikkeling
 • Watergieter
 • Bergen

Ik ben zelf een harde werker, al van kinds af aan. Mijn best doen en het altijd beter moeten doen, zijn thema’s die ik goed ken. Met het gevolg dat ik mezelf vaak voorbij rende. In de natuur zijn er weinig oordelen en vind ik spiegels die mij leren liefdevol naar mezelf te zijn. Daarin begeleid ik graag mensen, of dat nou bij een Quest of in de zweethut is. De natuur en je eigen natuur zijn zo mooi, als je je daar volledig aan kan overgeven openen zich nieuwe deuren.

Daan van de Konijnenburg

 • Trainer/coach
 • Ademwerk
 • Koudetherapie
 • Barefoot evangelist

Het grootste deel van mijn leven was ik bang om echt te leven. Ik stond in de overlevingsstand en wist niet hoe ik daaruit kon komen. Boos op de wereld, boos op mijzelf dat ik er niets aan deed. Ik was angstig, depressief en verslaafd. Naast mijzelf zoveel mogelijk onderdompelen in de natuur heb ik veel gehad aan mindfulness, ademwerk en koudetraining. Zo vond ik mijn levensenergie weer, maar ook mijn plek in deze wereld. Mijn missie is nu om anderen ook weer een diepe connectie te geven met zichzelf. Op een speelse manier je comfortzone weer vergroten, zodat jij ook weer voelt dat je echt leeft.

Wat vragen wij van jou?

Laten we eerlijk zijn, dit programma is niet voor iedereen geschikt. Het vraagt veel van je om je een jaar lang te committeren aan een onzeker avontuur. Dit is wat we van je vragen:

Ben je het komende jaar bereid om…

… iedere week minimaal drie uur te besteden aan je dromen en idealen?

… je open te stellen voor een groep gelijkgestemden?

… veel dingen anders te doen dan je gewend bent, stappen uit je comfortzone te zetten?

… toe te werken naar concrete resultaten in plaats van praten over ‘hoe het zou kunnen zijn als…’

Maak dan nu een vrijblijvende afspraak voor een kennismakingsgesprek

De wet van de natuur

De wet van de natuur is dat alle verandert, voortdurend, tot op het kleinste subatomaire niveau. Alles wat vandaag vanzelfsprekend is zal morgen misschien weer anders zijn. Oude structuren maken plaats voor nieuwe. Hoe sneller je leert omgaan met deze ‘zekerheid van onzekerheid’, des te wijzer je bent in onze ervaring. Dat is niet alleen een rationeel proces, je lichaam doet net zo hard mee. Daarom besteden we evenveel aandacht aan lichaam en geest.

Resultaten

 • Praktisch wijsheid ontwikkelen
 • Ongezonde patronen en overtuigingen leren doorbreken.
 • Omarmen van je schaduwkanten
 • Ervaring in je lichaam kunnen observeren en daar praktische wijsheid uit halen
 • Je cirkel van invloed vergroten
 • Rust vinden in elk moment.
 • Meer plezier ervaren in het dagelijks leven
 • Weg uit omgeving, samen met gelijkgestemden, oprechte aandacht
 • Weten waar jij voor staat en gaat en dan ook gaan
 • Helemaal tevreden met jezelf leren zijn in iedere sitatie
 • Niet lullen maar poetsen
 • Helder hebben op welk gebied jij impact wil gaan maken voor de generaties na ons, of er vrede mee hebben dat je dat nog niet weet

Kosten

De investering voor dit programma is inkomensafhankelijk. Op deze manier houden wij het toegankelijk voor ieders budget om deel te nemen aan het jaarprogramma. Bekijk de onderstaande tabel om te bepalen hoe hoog de investering is in jouw specifieke geval.

Is jouw bruto maandinkomen lager dan €2500 per maand? Dan betaal je €2500 voor het hele jaarprogramma. Inbegrepen bij deze kosten zijn alle accommodaties en overnachtingen, eten en drinken en trainingsmaterialen. Eventueel te maken reiskosten zijn niet inbegrepen.

Is jouw bruto maandinkomen tussen de €2500 en €5500 per maand? Dan betaal je €4000 voor het hele jaarprogramma. Inbegrepen bij deze kosten zijn alle accommodaties en overnachtingen, eten en drinken en trainingsmaterialen. Eventueel te maken reiskosten zijn niet inbegrepen.

Is jouw bruto maandinkomen hoger dan €5500 per maand? Dan betaal je €5500 voor het hele jaarprogramma. Inbegrepen bij deze kosten zijn alle accommodaties en overnachtingen, eten en drinken en trainingsmaterialen. Eventueel te maken reiskosten zijn niet inbegrepen.

Kijk die draak eens recht in de bek.

Maak nu een afspraak voor het kennismakingsgesprek
Facebook