Nature Quest op Maat

Nature Quest op Maat

Ons team van programma-makers en facilitators hebben bakken vol ervaring in het ontwikkelen van programma’s over leiderschap, persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Wij zetten graag al onze werkvormen in om een mooi programma op maat te maken, voor 1 dag of meerdere dagen. We zetten een combinatie van werkvormen in zoals:

1. Kampvuursessies

De symboliek van oude stammen die samenkwamen rond het kampvuur is dat je samenkomt om je eigen-wijsheid te delen en je te laten inspireren door anderen. Dit gaat vaak over een specifiek levensthema. In coronatijd kan dit ook goed online en is het een prachtige manier om als team te verbinden en op een persoonlijke manier ervaringen uit te wisselen.

We doen dit met de praatstok, een oeroude dialoogvorm, en interactieve oefeningen waardoor iedereen de ruimte krijgt om te delen, zonder anderen van repliek te dien of ongevraagd advies te geven. We stemmen de vraag of het thema dat centraal staat aan op wat er leeft in het team.

2. Solo Quest

Een Solo Quest is gebaseerd op het oude ritueel waarin jongemannen de wildernis in werden gestuurd om terug te komen als volwassen man. Deelnemers brengen onder begeleiding een aantal uur alleen door in de natuur. Dit brengt brengt je bij je eigen-wijsheid, het vertrouwen in jezelf en het besef onderdeel te zijn van een groter geheel. In deze tijden een prachtige ervaring die je je medewerkers of je eigen team kan bieden. De Solo Quest kan zowel kort (2-4 uur), als langer duren (tot maximaal 12 uur).

3. Zweethut

Tijdens een zweethut bouw je als groep een hut van wilgentenen en maak je een enorm vuur. Stenen worden in het vuur gelegd om de hut te verwarmen. Vervolgens gaat iedereen de zweethut in (in badkleding) en beleeft de groep een unieke ervaring die iets weg heeft van een opgieting in de sauna, maar dan met natuurlijke elementen. het is een impactvolle ervaring die de groep leert hoe je om kunt gaan met oude belemmerende patronen en nieuwe wegen in kunt slaan.

4. Koude training en ademwerk

Bij koude training leert het koude water je hoe je het beste om kan gaan met stress. Door de juiste ademhaling en focus, is iedereen in staat om meerdere minuten in koud water door te brengen. Hiermee leer je om te gaan met iets wat je niet voor mogelijk houdt, je bloot te stellen aan het onbekende en rustig te blijven als het om je heen ‘stormt’.

Neem contact met ons op om te onderzoeken hoe we deze ervaring voor jouw organisatie op maat kunnen maken, inclusief online of offline voorbereiding en nagesprek sessies.

Nature Quest – info@naturequest.nl

Meer informatie

Neem contact met ons op om te onderzoeken hoe we deze mogelijkheden op maat kunnen maken.

Roos Moll: 06-25177370 of roos@naturequest.nl