“Wat mij zo aanspreekt is dat jullie zo down-to-earth zijn”

– John Muir

Wij zijn een beweging van individuen die streven naar duurzame verandering

Wij bieden ervaringen in de natuur aan die mensen en organisaties inspireren naar binnen te kijken. Om vandaar uit bewuste verbindingen te creëren. Met onszelf, met elkaar en met de natuur. Onze missie is om duurzame verandering te bereiken en een beweging te vormen van mensen die de natuur als inspiratiebron gebruikt voor persoonlijke groei en geluk. Al meer dan 500 mensen gingen met ons mee op Quest.

Onze visie

Wij zien de wereld als levend geheel dat continu in beweging is. Elk onderdeel is van belang en levert in potentie een waardevolle bijdrage aan het geheel. Wij mensen ook. Als je je daarvan bewust wordt, zie je de potentie die zich kan ontplooien.

Ons team

Wij hebben elkaar gevonden in ontwikkelingsgericht werken met mensen en ons geloof in de kracht van de natuur. Wij bieden programma’s aan geïnspireerd op oude rituelen verpakt in een hedendaags jasje.

Rijk Smitskamp

Wat is er buiten mijn comfort zone?

Al van jongs af aan ben ik op zoek naar de grenzen van mijn leven. Tijdens mijn vele reizen ontdekte ik dat ik me thuis voel in de natuur. Op zoek naar mijn eigen rust en kracht ben ik gestart met Nature Quest in 2009. Voor mij staat dit symbool voor een mooie mix tussen avontuur, grenzen verleggen, rust en concrete plannen maken. Als professioneel psychosociaal therapeut werk ik zowel met hogeropgeleiden als met kwetsbare groepen uit de maatschappij.

Sara Eenhoorn

Wat is mijn droom?

Bovenstaande vraag is misschien wel een van de belangrijkste vragen geweest in mijn leven tot nu toe. Na de middelbare lag mijn toekomst open en had ik het verlangen om deze vraag te onderzoeken. Ik merkte dat de natuur me terug bracht naar mijn dromen. De ruigheid, onvoorspelbaarheid en de elementen maken mijn geest weer helder en mijn lichaam weer energiek. Ik ben zowel voor als achter de schermen actief, schrijf teksten en organiseer kampvuursessies.

Roos Moll

Mezelf in het kort: ‘Be the change’, blijheid, reizen, verbinding, verdieping, én … te vinden op een bergtop.

Bij Nature Quest komen voor mij twee dingen samen: het verbinden van mensen en de essentie van de natuur. Als bestuurskundige heb ik me gespecialiseerd in het faciliteren van leerprocessen. Ik werk als facilitator en coach, en zet me graag in om meer verdieping bij mensen, teams en organisaties te creëren. Een werkelijke dialoog, daar word ik blij van en de natuur biedt mij dat. Dat wil ik ook graag met anderen delen.

Henrik Looij

“Kom je buiten spelen?”

Vroeger een vanzelfsprekende vraag, opgroeiend in de uiterwaarden van de Lek. Tegenwoordig kost het me soms wat meer moeite, maar in de natuur zijn blijft voor mij de beste manier om even stil te staan en ruimte te maken voor nieuw perspectief. Ik heb een achtergrond als ondernemer met idealen, sociaal-geografisch onderzoeker en coach. Werkervaring en contacten in meer dan 15 landen zijn een voortdurende bron van inspiratie voor wie ik ben en wat ik doe.

Onze vrienden

Dit zijn onze vrienden waar we nauw mee samenwerken en/of die op actieve wijze ons werk steunen. We zijn hen enorm dankbaar en werken graag met hen samen. We staan altijd open voor nieuwe partners-in-crime.

Bernhard Holtrop
LinkedIn
David de Kock
Bekijk externe link
Jennecke Stradmeijer
Bekijk externe link
Klaas Jan Smit

Floris Smitskamp
LinkedIn

Individuen

Wij zijn er voor iedereen die meer rust, vrijheid en geluk in zijn of haar leven wilt ervaren. Als individu kun je lid worden van Nature Quest en zo mee doen aan onze activiteiten. Je kiest zelf welk abonnement het beste bij je past en wanneer je instapt. Zo hopen we ‘werken aan jezelf’ nog makkelijker en leuker te maken.

Word lid

Bedrijven

Wij organiseren programma’s op maat voor bedrijven en instellingen (in binnen- en buitenland) die een veranderwens hebben. Nature Quest is er voor ieder team, klein of groot, die aan de slag wilt gaan met persoonlijke ontwikkeling. Om vanuit daar weer in contact te komen met jezelf en je omgeving.

Incompany

De samenleving

Nature Quest is er voor de samenleving door de kampvuursessies open te stellen voor iedereen, zodat er voor iedereen een plek is waar je even je verhaal kwijt kunt en waar simpelweg naar je geluisterd wordt. Dit doen we met een groeiend team van vrijwilligers, iedere maand op een groeiend aantal locaties in Nederland.

Bekijk agenda

Geïnteresseerd? Ga mee met één van onze Quests!

We bieden verschillende soorten Quests aan die zowel geschikt zijn voor beginners als voor mensen die al vaker een Quest hebben gedaan.

Naar de agenda