Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

2-daagse Solo Quest – Herfst

8 oktober 2021 @ 10:00 - 9 oktober 2021 @ 17:00


€125 – €225

“Ik wil jullie enorm danken voor deze Solo Quest. Het is een ervaring die ik nog heel dicht bij mij draag en koester. Jullie begeleiding maakte het moment uniek, open en warm” (deelnemer Solo Quest juli 2019)

2 dagen Offline
Drukte, haast, veel willen, weinig tijd. We leven in het tijdperk van 24/7 online zijn, ’s avonds afgepeigerd Netflixen op de bank en je leven delen op sociale media. Onze carrière, het nieuws, sociale verplichtingen, kinderen, sport en alle andere ballen in de lucht houden, vragen vaak al onze aandacht. Ondertussen willen we gezond, fit en gelukkig zijn. Toch ervaren veel mensen voortdurend moeheid, stress en ontevredenheid en bekruipt ze daarbij een gevoel van onbestemdheid. In alle drukte vergeten we soms wie we zijn en waar we echt gelukkig van worden. Bovendien ontbreekt dan de rust om daarbij stil te staan.

De Solo Quest
Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Zo werden vroeger jongens op weg naar volwassenheid de jungle in gestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht op, als individu en als groep.

Doelstelling
In een Solo Quest verleg je op een stoere en persoonlijke manier je eigen grenzen, door uit al je dagelijkse patronen te stappen en stil te staan bij jezelf, in volledige rust en stilte. Zo ontdek je op een dieper niveau wie je bent, wilt zijn en wat je wilt doen. Je leert daarbij weer gemakkelijker te vertrouwen op die ingebakken oerwijsheid.

Inhoud
Tijdens de 2-daagse Solo Quest breng je minimaal 20-uur alleen door in de natuur. Na een voorbereiding met de groep, zoek je een plek in de natuur waar jij zal doorbrengen, zonder telefoon, of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. Je hebt een ‘tarp’ tegen de regen en wind. De ultieme manier van bezinning.

Programma

Dag 1

10:00 Ontvangst
10:30 Start en verdiepend kampvuurgesprek over intenties voor de solo
11:00 Voorbereiding voor de solo en vuurritueel, vertrek naar de solo
12:00 (vrijdag) Solo Quest

Dag 2

11:00 Terugkomst uit de Solo
12:00 Thee en fruit, delen van ervaringen rond het kampvuur
15:00 Late lunch en voorbereiding op de quest van het dagelijkse leven
17:00 Naar huis (zaterdag)

Begeleiding
De Nature Quest begeleiders hebben allen een achtergrond als coach, councelor of therapeut en dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Zij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op de meer dan 2500 mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.

Prijs
€125 euro voor leden —  €225 voor niet leden

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Begin:
8 oktober 2021 @ 10:00
Einde:
9 oktober 2021 @ 17:00
Kosten:
€125 – €225
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Kuinderbos, Bant, Flevoland.
Nederland