Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

24-uurs Solo Quest – Editie zelfsturing

10 september 2021 @ 10:00 - 11 september 2021 @ 17:00

€125 – €225

Zet de volgende stap in zelfsturing met een Solo Quest

Met zelfsturing bedoelen we: werken in een organisatie zonder managers en zonder bazen. Iedereen die dat een tijdje doet, weet dat daar allerlei uitdagingen bij komen kijken. Sommige van die uitdagingen zijn heel goed op te lossen door nieuwe methodes en processen te implementeren. Maar op het moment dat je niet meer op een traditionele hiërarchische manier werkt, blijft er ook een stuk over waar alleen het implementeren van processen niet genoeg is: de volgende stap zetten in zelfsturing vergt ook een stuk persoonlijke ontwikkeling. “The new work needs inner work”.

Vooral als je gewend bent om in een verantwoordelijke/leidinggevende rol te zitten (bijvoorbeeld als oprichter van een organisatie of als manager) is er niet een 1-2-3-stappenplan hoe je je in zelfsturing kunt ontwikkelen. Echte zelfkennis en tijd voor reflectie is vaak datgene wat helpt om de volgende stap te zetten.

 

Waarom in de natuur?

De natuur biedt de perfecte spiegel. Juist door afwezigheid van alles dat je normaal om je heen hebt en dat je afleidt, kom je jezelf tegen. En leer je vanzelf de lessen die jij op dat moment te leren hebt. Grappig genoeg vaak niet wat je van tevoren denkt dat je gaat leren, maar wel vaak precies wat je nodig hebt.

Ook biedt de natuur ons tal van metaforen over hoe we natuurlijker en menselijker kunnen organiseren en onze organisaties kunnen vormgeven. 

 

Voor wie is deze Solo Quest bedoeld?

Deze Solo Quest is voor mensen die bezig zijn met nieuwe manieren van werken en daar voor zichzelf de volgende stap daarin willen zetten. Samen met een groep gelijkgestemden.

 

De Solo Quest

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Zo werden vroeger jongens op weg naar volwassenheid de jungle in gestuurd om terug te komen als man. Daarom breng je tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht op, als individu en als groep.

 

Doelstelling

De doelstelling van deze Solo Quest is dat tijd voor reflectie hebben en jezelf nog beter leert kennen. En met de wijsheid die je opdoet een volgende stap kunt zetten op het gebied van zelfsturing, wat dat ook mag zijn voor jou.

 

Inhoud

Tijdens deze Solo Quest breng je minimaal 24-uur alleen door in de natuur. Na een voorbereiding met de groep, zoek je een plek in de natuur waar jij zal doorbrengen, zonder telefoon, of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. Je hebt een ’tarp’ tegen de regen en wind. De ultieme manier van bezinning.

 

Programma

Dag 1 – Vrijdag 10 september 2021

10:00 Ontvangst
10:30 Start en verdiepend kampvuurgesprek over intenties voor de solo
11:00 Voorbereiding voor de solo en vuurritueel, vertrek naar de solo
12:00 (vrijdag) Solo Quest

Dag 2 – Zaterdag 11 september 2021

12:00 Terugkomst uit de Solo
13:00 Thee en fruit, delen van ervaringen rond het kampvuur
15:00 Late lunch en voorbereiding op de quest van het dagelijkse leven
17:00 Naar huis (zaterdag)

 

Begeleiding

De Nature Quest begeleiders hebben allen een achtergrond als coach, councelor of therapeut en dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Zij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op de meer dan 2500 mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.


Charlotte van Leeuwen Sinds een paar jaar ben ik enorm gefascineerd geraakt door het thema zelfsturing: wat is er voor nodig om een organisatie te runnen zonder managers en zonder bazen? Kan je op basis van vrijheid en vertrouwen en professionele organisatie neerzetten zonder te vervallen in chaos of eindeloos vergaderen? Ik heb bij mijn eigen bedrijf Bord&Stift afgelopen drie jaar de transitie mogen meemaken naar organiseren zonder managers of bazen. Omdat ik zelf zoveel heb gehad aan de reflectie die diverse Solo Quests van Nature Quest mij hebben geboden, wilde ik deze ervaring ook doorgeven aan andere mensen die bezig zijn met thema zelfsturing.


Rijk Smitskamp Al van jongs af aan ben ik op zoek naar de grenzen van mijn leven. Tijdens mijn vele reizen ontdekte ik dat ik me thuis voel in de natuur. Op zoek naar mijn eigen rust en kracht ben ik gestart met Nature Quest in 2009. Voor mij staat dit symbool voor een mooie mix tussen avontuur, grenzen verleggen, rust en concrete plannen maken. Als professioneel psychosociaal therapeut werk ik zowel met hogeropgeleiden als met kwetsbare groepen uit de maatschappij.


Locatie

We verzamelen op Natuurkampeerterrein De Veenkuil, Hopweg 21, 8314 PX te Bant.

 

Aantal deelnemers

Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Minimaal aantal deelnemers om de Quest door te laten gaan is zes.

 

Prijs

€125 euro voor leden —  €225 voor niet leden

Aanmelden voor deze Solo Quest

Gegevens

Begin:
10 september 2021 @ 10:00
Einde:
11 september 2021 @ 17:00
Kosten:
€125 – €225
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , ,

Locatie

Flevoland.
Nederland

Organisatoren

Charlotte van Leeuwen
Rijk Smitskamp