Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

5-daagse Solo Quest

28 september 2022 @ 09:00 - 2 oktober 2022 @ 16:30

€350 – €600

Deze 5-daagse Quest biedt de ervaring en de diepgang van hoe het oorspronkelijke ritueel van de Vision Quest bedoeld is: je brengt 5 dagen, waarvan 3 dagen en 3 nachten solo, door in de natuur, met een zweethut als prachtige start. Omdat we zoveel dagen uit onze bekende wereld wegtrekken, breken we ons psychologisch los van onze dagelijkse bezigheden en kunnen we ons opnieuw verbinden met wie we zijn en wat ons te doen staat.

Doelstelling
In deze Solo Quest ga je de verdieping aan en krijg je de ruimte om op een dieper niveau te ontdekken wie je bent en wilt zijn. Als westerse maatschappij zijn we soms ver van de natuur af, en daarmee van onszelf. Je herontdekt je eigen wijsheid en de wijsheid van de natuur, met je hoofd, en je hart. En je ontwikkelt nieuw perspectief op je leven, waarbij voor iedereen een Quest een unieke ervaring is. Wie ben ik als er niks is?

Doelgroep
Deze Quest is geschikt voor deelnemers die al eerder met een Nature Quest hebben meegedaan en nog meer verdieping zoeken, maar ook voor nieuwe deelnemers die meteen voor de real deal willen gaan. Enige meditatie en yoga ervaring is welkom omdat het je helpt in je tijd alleen.

Inhoud
De eerste dag bereiden we je, samen met de groep, uitgebreid voor op jouw solo. We staan stil bij waar jij nu staat in je leven, dagen je uit radicaal eerlijk te zijn naar jezelf en doen verdiepende voorbereidende oefeningen. Ook ondergaan we met elkaar een zweethutceremonie wat je emotioneel en fysiek reinigt om zo ‘schoon’ je Quest in te kunnen gaan. Na deze voorbereiding met de groep, zoek je een plek in het natuurgebied grenzend aan het basiskamp waar jij jouw dagen zult doorbrengen, zonder telefoon, boek of tent (je krijgt een ’tarp’ tegen de regen), op een cirkel van 2,5 meter doorsnee.

Het gehele proces wordt door ons professioneel en met veel warmte begeleid. We staan je bij met praktische raad, en in het bijzonder met waardevolle levensvragen die je dichter bij jezelf en jouw doel brengen. We zijn gedurende de hele Quest aanwezig en beschikbaar in het basiskamp.

Vraagstukken
Ontdek meer over jezelf als onderdeel van een groter geheel. Wie ben je en wat wil je bijdragen aan de wereld? Leer op een gezonde manier rust te ervaren. Durf jij stil te zijn? Zo stil, dat levensvragen zich als vanzelf aan je opdringen? Wie ben je als er niks meer is? Leer omgaan met verandering en reflecteren op je binnen en buitenwereld. Je ontwikkelt kwaliteiten zoals zelfvertrouwen, vertrouwen op het ritme van de natuur (en het ritme van het leven), stilte, doorzettingsmogen en rust.

Programma
Woensdag
18:30 Verzamelen op locatie, lichte maaltijd eten en tent opzetten
20:30 Kampvuurgesprek
23:00 Eerste nacht op de camping

Donderdag
07:30 Meditatie en ontbijt
09:00 Voorbereiding en verdieping op de Quest, inclusief zweethut
12:30 Lichte lunch
14:00 Start Solo

Vrijdag
Solo Quest

Zaterdag
Solo Quest

Zondag
11:00 Terugkeer uit de Solo
12:30 Lichte lunch
13:30 Ervaringen delen en voorbereiding op terugkeer naar bewoonde wereld

Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Charlotte van Leeuwen: 06-34244067 of charlotte@naturequest.nl of met Henrik Looij: 06-44195969 of henrik@naturequest.nl.

Bijdrage

De missie van Nature Quest is om onze programma’s toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom vragen we je om een inkomensafhankelijke bijdrage, op basis van wat je netto verdient. Op deze manier kunnen we samen de kosten dragen.

Voor niet-leden*
< €1500 netto inkomen: €350,-
€1500 – €3500 netto inkomen: €450,-
> €3500 netto inkomen: €650,-

Voor leden*
< €1500 netto inkomen: €300,-
€1500 – €3500 netto inkomen: €400,-
> €3500 netto inkomen: €600,-

*Je kunt lid worden van Nature Quest Tribe voor €15,99 per maand. Als lid ontvang je korting op de activiteiten en kun je aan een aantal activiteiten per jaar gratis meedoen. Klik hier om je aan te melden.

Ervaring Marieke

“Enkele dagen in je eentje in de natuur met enkel een tarp, slaapspullen, water en warme kleding. Geen afleiding zoals telefoon, tv en andere mensen. Het leek me heerlijk om alle tijd te hebben voor mediteren en niks te ‘moeten’. Het leek me best een beetje eng om de nacht alleen door te brengen in het donkere bos. Het eerste klopte. Het tweede klopte gelukkig niet. In de natuur ontdekte ik opnieuw dat ik daar echt op mijn plek ben. Dat daar de plek is waar ik het dichtste bij mezelf ben en me het meest prettig voel. Waar ik het liefste wil zijn, ook met mijn werk. Het gaf me het vertrouwen om die stap te nemen met mijn werk waar ik al een jaar tegenaan hikte; ontslag nemen en volledig kiezen voor en verder bouwen aan mijn bedrijf als trainer en coach in de natuur. De soloquest bracht me rust en heeft me enorm gesterkt in mijn keuze. Het hebben van alle tijd en tegelijkertijd geen besef van tijd hebben vond ik een hele fijne ervaring tijdens de soloquest. Ook de tip van de begeleiding vooraf om zoveel mogelijk je natuurlijke neiging te volgen bracht mij weer terug bij mijn kern, bij mijn zijn, bij het luisteren naar mijn lijf. De nachtelijke ervaring was totaal anders dan verwacht. Ik had bewust de overgang van schemer naar donker meegemaakt en waar ik op het begin nog alert was op alle geluiden, kwam er even later een fijne, diepe ontspanning. Het slapen ging verbazingwekkend goed totdat ik uit mijn diepe slaap werd gewekt door mijn buddy die de nacht als te spannend ervaarde en door mij, volgens afspraak, terug naar het basiskamp werd gebracht. Toen de begeleiding mij weer terugbracht naar mijn plek en vroeg of ik de symbolische betekenis kon zien van iemand die mij wakker maakt en om hulp vraagt, viel mij meteen een enorm inzicht binnen. Toen we terug op mijn plek een groep wilde paarden rond mijn tarp troffen was dat een magisch moment dat mijn inzicht verder verankerde. Ik heb nog een uur op mijn plek genoten en zelfs een dansje gedaan. De dag erna was een heerlijk ontspannen ochtend met nog meer mediteren, yoga, genieten in de zon onder een boom, het bestuderen van spinnetjes en waterdruppels en een ritueel om mijn inzichten verder te bekrachtigen. De begeleiding door Nature Quest voor en na de quest was heel prettig. Het delen met elkaar, vanuit een ruimte waarin een ieder zichzelf kon zijn en we niet op elkaar hoefden te reageren, gaf een enorm gevoel van respect en verbondenheid. De Solo Quest was een fantastische ervaring die heeft bijgedragen aan een hele waardevolle verandering in mijn leven!”

Aanmelden

Gegevens

Begin:
28 september 2022 @ 09:00
Einde:
2 oktober 2022 @ 16:30
Kosten:
€350 – €600
Evenement Categorie:

Locatie

De Veenkuil, Hopweg 2, Bant

Organisatoren

Charlotte van Leeuwen
Jennecke Stradmeijer
Thieu Besselink