Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Bezinningsreis Sahara Quest

5 november - 13 november


€1295

Evenement Navigatie

Bezinningsreis in de Sahara
Tijdens deze bezinningsreis, inclusief een 3-daagse Solo Quest in de Marokkaanse Sahara, kom je helemaal tot jezelf. Met de woestijn als leermeester ga je aan de slag met voor jou belangrijke thema’s en levensvragen. Even uit de waan van de dag stappen, vaste patronen loslaten en met een helder innerlijk kompas weer aan je leven in Nederland beginnen.

Andere reizigers gingen je voor en kwamen terug met:

  • meer energie en rust
  • nieuw perspectief op belangrijke thema’s en levensvragen
  • meer zelfvertrouwen om hun hart te durven volgen
  • doorbroken patronen en nieuwe inspiratie voor hun leven en werk

We trekken tijdens deze bezinningsreis diep de woestijn in, in de mysterieuze leefwereld van de laatste nomaden van deze wereld. Om te leren van hun rijke tradities en levenskunst, en de natuur waarin zij leven. Je krijgt de kans om de oorverdovende stilte en de immense grootsheid van de Sahara te ervaren.

Programma van de reis
Na aankomst werken we rustig toe naar de Solo Quest, waarbij elke dag een eigen thema heeft richting geeft onze intenties. Van het vliegveld maken we een prachtige tocht door het Atlas gebergte naar het woestijndorp Foum Zguid. Hier brengen we de nacht door en slaan we de volgende ochtend de nodige woestijnkleding in, voordat we ’s middag doorreizen naar oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi. Op weg daar naartoe bezoeken we een opgedroogd woestijnmeer voor een speciaal aankomstritueel.

Zaouia Sidi abd en Nebi is onze standplaats, een oase zoals er nog maar weinig zijn. We maken uitgebreid kennis met haar bewoners en slapen in ons eigen huis. De dag erop starten maken we een wandeling naar een vulkaan in het omliggende gebergte om onze intenties voor de Solo Quest helder te krijgen.

Met rituelen en meditaties bereiden we ons als groep verder geestelijk voor. De dag erop reizen we naar een plek waar zich de hoogste zandduinen van de wereld bevinden. Na een gezamenlijk lunch nemen we afscheid van elkaar en zoek je een eigen bezinningsplek op. Tijdens de Quest ervaar je de stilte van de woestijn op zijn top. Deze stilte brengt je naar nieuwe inzichten, inspiratie en antwoorden op jouw vragen. Hieronder meer over de Solo Quest.

Na drie nachten halen we je weer op. Terug in het basiskamp delen we onze ervaringen en helpen we elkaar om nog meer betekenis te geven aan onze ervaringen. We reizen vervolgens terug naar de oase en vieren ’s avonds op gepaste wijze onze ontberingen.

De dag erop reizen we in etappes terug naar Foum Zguid en bezoeken we onderweg een nomadenschool. Wie wil kan daar ook nog een lesje Arabisch krijgen.

Dag 1: Marrakech – Foum Zguid
Dag 2: Foum Zguid – Lac Iriki – Oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi
Dag 3: Oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi
Dag 4: Zaouia Sidi Abd en Nebi  – Erg Chigaga – start Solo Quest – stilte retraite
Dag 5: Erg Chigaga – Solo Quest– stilte retraite
Dag 6: Erg Chigaga – Solo Quest– stilte retraite
Dag 7: Erg Chigaga – Oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi
Dag 8: Oasedorp Zaouia Sidi Abd en Nebi – Nomadenschool – Foum Zguid
Dag 9: Foum Zguid – Marrakech

Solo Quest – stilte retraite
Tijdens de Solo Quest breng je 3 dagen alleen door in de stilte van de betoverende woestijn, zonder telefoon, boeken of tent. Je krijgt een tarp mee ter beschutting en genoeg water met de nodige voedingsstoffen. De stilte en de rust brengen je naar de ultieme manier van bezinning. We bereiden je hier uitgebreid op voor, praktisch en mentaal. We blijven ten alle tijde in de buurt vanuit het basiskamp en zorgen ervoor dat je hun ons makkelijk kunt vinden en wij jou. Daarbij worden we bijgestaan door professionale woestijngidsen die het gebied op hun duimpje kennen. Omdat het winter is wordt het overdag niet warmer dan 25 graden en ’s nachts niet kouder dan ongeveer 5 graden.

Prijs
Exclusief vliegticket: €1295,-. (je boekt zelf je ticket)
Inclusief vliegticket: €1795,-* (retour Nederland-Marrakech)

Inbegrepen zijn lokale reis- en verblijfskosten. Alles wordt zoveel mogelijk lokaal ingekocht. We leveren ook een bijdrage aan de woestijnschool voor nomadenkinderen. In de filosofie van onze partner Barrio Life leveren we daarmee en positieve bijdrage aan de lokale bevolking.

Wil je de reis verlengen (vooraf/achteraf de reis met een aantal dagen)? Laat het ons weten, wij kunnen je adviseren over veel bijzondere mogelijkheden en routes!

* Het boeken van de vlucht door ons is een extra dienst (bemiddeling). Mocht de ticketprijs hoger uitvallen dan wij geraamd hebben, dan brengen wij je op de hoogte van deze meerprijs.

Meer informatie
Dit filmpje geeft een mooie indruk van de reis: https://vimeo.com/123798847

Verder ben je van harte welkom om meer te weten te komen over deze bezinningsreis bij een reispresentatie georganiseerd door onze partner Barrio-Life.

Voor vragen neem direct contact op met Roos Moll van Nature Quest voor alle mogelijke vragen: 06 25177370 of roos@naturequest.nl.

 

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Begin:
5 november
Einde:
13 november
Kosten:
€1295
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Roos Moll

Locatie

Sahara Marokko
Foum Zguid, Morocco + Google Maps