Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Dauwtrappen

19 oktober @ 07:00 - 08:15


gratis

Voor de wekker naar buiten voor een sterke geest en meer energie

Voor de wekker naar buiten 

Wanneer het buiten nog stil is en de dauw als een deken over de velden ligt, maken we een frisse ochtendwandeling door het halfdonker. We wandelen een uur door een mooi buitengebied, staan bewust stil bij een nieuwe dag en zetten aan het einde van de wandeling een intentie voor de week. Zo begin je je dag bewust en ontspannen en werk je tegelijkertijd samen met anderen aan je conditie en een gezond lichaam. 

Wat is dauwtrappen?

Dauwtrappen staat in Nederland bekend als gewoonte om in het voorjaar vroeg op te staan en vervolgens in groepsverband, een wandeling of fietstocht door een buitengebied te maken. In de negentiende eeuw dacht men dat de dauw op het gras een zuiverende werking had, maar het gebruik van ‘dauwtrappen’ zou zijn oorsprong hebben op het heidens gebruik om de heropleving van de natuur te eren. 

Versterk je immuunsysteem 

In de herfst voel je misschien de natuurlijke behoefte wat langer in je bed te blijven liggen en vaker binnen te zijn. Je voelt je misschien ook wat vaker moe en minder energiek doordat het buiten eerder donker is en vaker regent. Met de winter in het vooruitzicht is daarom de herfst een geweldig seizoen om je immuunsysteem te versterken en je mentaal voor te bereiden op de welbekende ‘winter blues’. Wandelen in de natuur is hiervoor bij uitstek een geweldig (en leuk) natuurlijk middel om jezelf sterker te maken en vrolijker te voelen. 

Waarom zo vroeg?

Omdat we als we wakker worden vaak direct de neiging hebben om op te gaan in ons werk, de kinderen of het huishouden razen we voorbij aan de nieuwe dag die begonnen is. Om de vicieuze cirkel te doorbreken en je dag positief en gezond te starten, organiseren we deze sessie vóór je werk of andere verplichtingen starten. Zo creëer je voor jezelf een bewuste start van de dag en ga je met meer rust en meer focus je dag in. 

Hoe werkt het?

Meld je aan via de button hieronder en vul je gegevens in op het inschrijfformulier. Zorg dat je optijd aanwezig bent op de aangegeven locatie en je een klein tasje bij je hebt met regenkleding en een fles water. Trek waterdichte (wandel)schoenen aan en neem een klein ontbijtje/snackje mee voor na de wandeling. 

Locaties 

Omgeving Castricum en Nationaal Park Zuid-Kennemerland (Overveen). Wil je zelf een sessie dauwtrappen organiseren bij jou in de buurt? Stuur dan een mailtje naar: sara@naturequest.nl.

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
19 oktober
Tijd:
07:00 - 08:15
Kosten:
gratis

Locatie

Castricum
Parkeerplaats, Onderlangs
Castricum, Noord-Holland Nederland
Telefoon:
0630646294

Organisator

Sara Eenhoorn
E-mail:
sara@naturequest.nl