Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Workshop Waarnemen

14 november 2020 @ 10:00 - 15:00


Gratis – €40

“Deze ervaring neem je mee in elke volgende ontmoeting met de natuur!”

Tijdens deze actieve workshop onder leiding van ervaren fotograaf en lesgever Henk Looij, leer je samen met anderen de schoonheid van de natuur vast te leggen met je eigen fototoestel. Op een laagdrempelige manier leer je ‘detailkijken’ zodat je in je dagelijks leven beter en meer gaat waarnemen. De natuur fotograferen is daarnaast een uitstekende manier om te vertragen en te verstillen. 

Daarnaast leer je met aanwezig natuurlijk materiaal kleine creatieve natuur-kunstuitingen te maken die harmonieus met de omgeving gaan samenwerken, uiteraard met de bedoeling die fotografisch vast te leggen. Van thuis meegenomen natuurlijk materiaal kan daarbij helpen. Een ‘Andy Goldsworthy’ zal het waarschijnlijk niet gaan worden. Google maar eens op de naam van deze landschapskunstenaar en laat je alvast inspireren. Aan het einde van de bijeenkomst moet er toch ook een alternatief natuurportret van jou te maken zijn?

Vooral in het ‘detailkijken’ ontmoet je zoveel natuurlijke schoonheid dat je zomaar een kwartier op dezelfde plek zal blijven staan om nooit echt goed waargenomen vormen, kleuren en structuren fotografisch vast te leggen.

Praktische informatie 

Leerdam is de stad van waaruit we starten. We verzamelen rond 10 uur bij de workshopleider thuis. Deelnemers die per trein naar Leerdam komen worden opgehaald. Als iedereen er is vertrekken we met de auto naar het dichtbijgelegen Vuren. Rond 15.00 uur zal het programma afgelopen zijn.

We wandelen de prachtige uiterwaarden-natuur van de Waal in en laten ons bij de fotografie inspireren door wat de natuur op dat moment te bieden heeft. We sluiten de dag af met een kop erwtensoep.

Bij deze workshop gaat het niet persé om het technische fotograferen. Natuurbeleving, een andere manier van waarnemen en ‘beeldscheppen’ staan centraal. Onder leiding van een ervaren fotograaf en lesgever.

Voorspelt het weerbericht regen dan zal de workshop worden verplaatst naar een ander moment. Hiervan zullen de deelnemers een aantal dagen voor aanvang op de hoogte worden gebracht.

  • Tijdsduur: 10.00 – 15.00 uur
  • Startplaats: Leerdam (exacte locatie volgt na aanmelding)
  • Kosten: niet-leden € 40,00 en leden gratis
  • Meenemen: wandelkleding, wandelschoenen & je eigen camera/fototoestel

Heb je vragen aan Henk over de workshop? Stuur dan een mailtje naar: henklooij@ziggo.nl.

   

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
14 november 2020
Tijd:
10:00 - 15:00
Kosten:
Gratis – €40
Website:
www.henklooij.nl

Locatie

Leerdam
Nederland

Organisator

Henk Looij
E-mail:
henklooij@ziggo.nl