Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Lente Seizoensdag – Stilte in de storm

11 april @ 13:00 - 17:00


Gratis – €10

Lente Seizoensdag – Stilte in de storm

Vanwege corona hebben we een verrassingsprogramma voorbereid, zodat je virusvrij de lente kunt vieren! 

Stilte in de storm
Er verandert voor de meeste mensen ontzettend veel tegelijk momenteel, in onze eigen levens en in de wereld. Voor velen is het een enorme aanpassing in je ritme, je sociale leven, je toekomstperspectieven en mogelijk in je wereldbeeld. Hoe behoud je daar je rust in? Hoe vind je iedere keer weer de weg terug naar jezelf, naar wat voor jou belangrijk is, waar het leven voor jou over gaat en waar jij aan wilt bijdragen? De natuur kan je ook hierin inspireren om je natuurlijke ritme te leren volgen en ervoor zorgen dat er meer rust en ruimte ontstaat om bij belangrijke vragen stil te kunnen stilstaan. Daarom bieden we je graag deze stilte in de storm ervaring aan.

Wat gaan we doen?
In deze tijden van online en binnen zitten, nemen we jullie op deze dag graag mee naar buiten. Je trekt er zelf op uit, alleen, naar een bos of een park, maar wel in verbinding met andere deelnemers aan deze activiteit. We doen dit door middel van een gezamenlijke WhatsApp-groep: van te voren krijg je een programma opgestuurd waardoor je weet hoe laat we starten en op welke momenten je online kunt zijn. In de WhatsApp-groep sturen we de dag zelf verschillende opdrachten, die je alleen of soms telefonisch met een andere deelnemer kunt doen. Ook deel je soms een ervaring of foto in de groep. Zo doorloop je allemaal tegelijk hetzelfde programma, op je eigen plek, in verbinding met anderen.

Het programma
Hieronder het programma in hoofdlijnen, de details ontvang je bij aanmelding en blijven deels een verrassing :).

13:00 uur: Je komt aan op een zelfgekozen plek in de natuur, een bos of park, of het strand (je gaat hier op eigen gelegenheid naartoe)
13:10 uur: Gezamenlijke meditatie en check-in (via WhatsApp)
13:30 uur:  Stilte-wandeling met je eigen intentie
14:15 uur: Intuïtieve schrijfopdracht: wat leeft er in mij, in stilte en in storm?
14:45 uur: Korte check-in met een buddy uit de groep (telefonisch)
15:00 uur: Dosis inspiratie en instructie voor een korte Solo Quest (via WhatsApp)
15:15 uur:  Solo Quest: je kiest een plek waar je een tijdje, zonder je telefoon of andere afleiding, in de natuur verblijft. Je laat de natuur je inspireren.
16:30 uur: Creatieve opdracht voor het bestendigen van je ervaring
16:45 uur: Check-out met een buddy en check-out met de gehele groep via WhatsApp of Zoom

Naderhand wordt de WhatsApp-groep weer opgeheven.

Begeleiding
De Nature Quest begeleiders hebben allen een achtergrond als coach, counselor of therapeut en dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Quest. Zij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuur-gesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden
ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Quest optimaal vorm te geven. Deze ervaring bouwt voort op duizenden mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Quest.

Aanmelden & kosten 

Aanmelden voor de Lente Seizoensdag doe je via onderstaande knop. Voor leden van Nature Quest is deze dag gratis. Niet-leden betalen een bijdrage van €10,- voor de organisatie.

     

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
11 april
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis – €10
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Website:
www.naturequest.nl

Locatie

Op je eigen locatie
Nederland

Organisatoren

Henrik Looij
Sara Eenhoorn
Roos Moll