Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Micro-Hike

15 mei @ 11:00 - 15:00


€7,50

Heb je een druk bestaan? Werk, gezin, vrienden en andere verplichtingen kunnen behoorlijk wat van je vragen. Tegelijkertijd wil je graag vaker de natuur in zonder dat het al te veel van je kostbare tijd of je portemonnee vraagt. Gewoon genieten van de natuur op een simpele manier, dichtbij huis.

Precies om deze reden organiseer ik elke maand een avontuurlijke Micro-Hike. Het avontuur duurt zo’n 4 uur, is voor alle leeftijden en vindt op een vrijdag, zaterdag of zondag plaats. De belangrijkste elementen: natuurbeleving samen met gelijkgestemden.

Hiken & bezinnen

Hiken is een soort wandelen-plus. Met die plus bedoel ik dat er een uitdagend element aan vast zit geknoopt en dat het iets intensiever is. Met hiken kies je vaak de wat uitdagendere terreinen uit en is je focus niet naar binnen gericht maar naar buiten. Tijdens het hiken zet je anders dan bij wandelen nog meer al je zintuigen in om te zien waar je loopt, hoe het weer zich ontwikkelt en wat de beste manier is om van A naar B te komen. Het doel is avontuur en uitdaging, met de stille hoop dat het soms een beetje afzien wordt. Een goede manier om even helemaal uit je hoofd te komen!

Over Sara

Met stip op één is hiken mijn favoriete bezigheid. Ik hike graag het hele jaar door rond. Het liefst trek ik dan natuurgebieden in die afwisselend en uitdagend zijn. Mijn favoriete natuurgebieden zijn onder andere het Schoorlse duingebied en de Kennermerduinen.

Wellicht is een Micro-Hike iets voor jou als je…

  • Een dag op mini-vakantie wilt…
  • Je behoefte hebt aan een stevige wandeling en zin hebt in avontuur samen met gelijkgestemden;
  • Je gewoon even wilt uitchecken met de drukte van de dag en je laten meevoeren door bos en duinen dichtbij huis.

Voorwaarden & meenemen  

Een gezonde conditie is een pré, zin in avontuur ook. Tijdens de wandeltochten zullen we verschillende types terrein tegenkomen. Meedoen is op eigen risico. Wandelingen gaan altijd door, ook met slecht weer, behalve bij noodweer natuurlijk. Je ontvangt van te voren een paklijst en praktische informatie ter voorbereiding op de wandeltocht. Water, eten en snacks dien je zelf mee te nemen.

Locatie

Deze wandeltocht start bij Bezoekerscentrum Kennermerduinen te Overveen. Verzamelpunt is voor de entree van het bezoekerscentrum. Je kunt parkeren op de parkeerplaats. Kom je met het OV? Reis dan naar station Overveen, vanaf daar is het zo’n 15 min lopen naar de entree van het bezoekerscentrum.

Heb je een specifieke vraag over deze activiteit? Stuur gerust een mailtje naar: sara@naturequest.nl.

Kosten

Leden gratis, niet-leden €7,50 (Exclusief toegang voor bos- en/of duingebied, vaak €1,- of €2,-)

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
15 mei
Tijd:
11:00 - 15:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Bezoekerscentrum Kennermerduinen, Overveen
Nederland

Organisator

Sara Eenhoorn
E-mail:
sara@naturequest.nl