Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Micro-Hike

19 maart @ 11:00 - 15:00


€7,50

Heb je een druk bestaan? Werk, gezin, vrienden en andere verplichtingen kunnen behoorlijk wat van je vragen. Tegelijkertijd wil je graag vaker de natuur in zonder dat het al te veel van je kostbare tijd of je portemonnee vraagt. Gewoon genieten van de natuur op een simpele manier, dichtbij huis.

Precies om deze reden organiseer ik elke maand avontuurlijke Micro-Hikes. Het avontuur duurt 3-4 uur, is voor alle leeftijden en vindt op een vrijdag, zaterdag of zondag plaats. De belangrijkste elementen: natuurbeleving samen met gelijkgestemden.

Wandelen versus hiken

Waarom ‘hike’ vraag je je mischien af? Wat is er mis met het goede, oude wandelen? Helemaal niets natuurlijk, en tegelijkertijd gebruik ik het om een verschil te duiden.

Wandelen is voor mij de ontspannen en milde versie van hiken. Je loopt op een rustige en ontspannen tempo die voor jou goed voelt en denkt niet per se na over je eindbestemming. Wanneer we gaan wandelen kiezen we vaak de wegen uit die we kennen en keren we vaak onbewust naar binnen toe, naar onze gedachten. Je kunt dit herkennen als je bijvoorbeeld een stuk door het bos loopt en je ineens realiseert dat je al een paar minuten naar beneden aan het kijken bent in plaats van om je heen en naar voren. Doordat wandelen relatief makkelijk is en niet veel aandacht van ons vraagt, is er ruimte om te denken. Hierdoor missen we vaak de mooie natuur om ons heen en laten we onszelf snel afleiden door te bellen, appen of foto’s te maken.

Hiken daarentegen is een soort wandelen-plus. Met die plus bedoel ik dat er een uitdagend element aan vast zit geknoopt en dat het iets intensiever is. Met hiken kies je vaak de wat uitdagendere terreinen uit en is je focus niet naar binnen gericht maar naar buiten. Tijdens het hiken zet je anders dan bij wandelen nog meer al je zintuigen in om te zien waar je loopt, hoe het weer zich ontwikkelt en wat de beste manier is om van A naar B te komen. Het doel is avontuur en uitdaging, met de stille hoop dat het soms een beetje afzien wordt.

Over Sara

Met stip op één is hiken mijn favoriete bezigheid. Ik hike graag het hele jaar door rond. Als kind kwam ik al veel buiten en rond mijn 14e begon ik de wandelwereld te ontdekken. Een jaar later vertrok ik met een veel te grote backpack naar Engeland voor een solo-wandeltocht van ruim 75 km. Het was geweldig én heel erg afzien. Hier leerde ik dat een goede voorbereiding essentieel is en dat bang zijn iets is wat zich in je hoofd afspeelt. Twee jaar later liep ik een huttentocht in Oostenrijk (dit keer beter voorbereid). Hier ontstond mijn passie voor hiken.

Wellicht is een Micro-Hike iets voor jou als je…

  • Wilt leren hoe je goedkoop en dichtbij op avontuur kunt gaan;
  • Je behoefte hebt aan een stevige wandeling en zin hebt in avontuur samen met gelijkgestemden;
  • Je gewoon even wilt uitchecken met de drukte van de dag en je laten meevoeren door bos en duinen dichtbij huis.

Voorwaarden & meenemen  

Een gezonde conditie is een pré, zin in avontuur ook. Tijdens de wandeltochten zullen we verschillende types terrein tegenkomen. Meedoen is op eigen risico. Wandelingen gaan altijd door, ook met slecht weer, behalve bij noodweer natuurlijk. Je ontvangt van te voren een paklijst en praktische informatie ter voorbereiding op de wandeltocht. Water, eten en snacks dien je zelf mee te nemen.

Kosten

Leden gratis, niet-leden €7,50 (Exclusief toegang voor bos- en/of duingebied, vaak €1,- of €2,-)

Locatie

Deze wandeltocht start bij Bezoekerscentrum Kennermerduinen. Verzamelpunt is voor het bezoekerscentrum. We wandelen zo’n 3-4 uur, afhankelijk van de snelheid van de groep. Je kunt betaald parkeren op de parkeerplaats ernaast. Kom je met het OV? Dan neem je vanaf station Alkmaar de trein richting Overveen. Vanaf station Overveen is het nog zo’n 15 minuten lopen naar het bezoekerscentrum.

Heb je een specifieke vraag over deze activiteit? Stuur gerust een mailtje naar: sara@naturequest.nl.

Sara Eenhoorn

 

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
19 maart
Tijd:
11:00 - 15:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Bezoekerscentrum Kennermerduinen, Overveen
Nederland

Organisator

Sara Eenhoorn
E-mail:
sara@naturequest.nl