Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Online Micro-Hike

12 februari @ 11:00 - 15:00


€7,50

Heb je een druk bestaan? Werk, gezin, vrienden en andere verplichtingen kunnen behoorlijk wat van je vragen. Tegelijkertijd wil je graag vaker de natuur in zonder dat het al te veel van je kostbare tijd of je portemonnee vraagt. Gewoon genieten van de natuur op een simpele manier, dichtbij huis.

Precies om deze reden organiseer ik elke maand avontuurlijke Micro-Hikes. Nu met corona online, maar zeker niet minder avontuurlijk. Wanneer je je aanmeldt voor een online Micro-Hike krijg je de route beschrijving, plus enkele Nature Quest opdrachten toegestuurd. De hike duurt gemiddeld 3.5 uur, natuurlijk afhankelijk van je eigen tempo en het aantal breaks dat je tussendoor neemt.

Wandelen versus hiken

Waarom ‘hike’ vraag je je mischien af? Wat is er mis met het goede, oude wandelen? Helemaal niets natuurlijk, en tegelijkertijd gebruik ik het om een verschil te duiden.

Wandelen is voor mij de ontspannen en milde versie van hiken. Je loopt op een rustige en ontspannen tempo die voor jou goed voelt en denkt niet per se na over je eindbestemming. Wanneer we gaan wandelen kiezen we vaak de wegen uit die we kennen en keren we vaak onbewust naar binnen toe, naar onze gedachten. Je kunt dit herkennen als je bijvoorbeeld een stuk door het bos loopt en je ineens realiseert dat je al een paar minuten naar beneden aan het kijken bent in plaats van om je heen en naar voren. Doordat wandelen relatief makkelijk is en niet veel aandacht van ons vraagt, is er ruimte om te denken. Hierdoor missen we vaak de mooie natuur om ons heen en laten we onszelf snel afleiden door te bellen, appen of foto’s te maken.

Hiken daarentegen is een soort wandelen-plus. Met die plus bedoel ik dat er een uitdagend element aan vast zit geknoopt en dat het iets intensiever is. Met hiken kies je vaak de wat uitdagendere terreinen uit en is je focus niet naar binnen gericht maar naar buiten.

Over Sara

Met stip op één is hiken mijn favoriete bezigheid. Ik hike graag het hele jaar door rond en ben het liefst zoveel mogelijk buiten. In de natuur komen mijn geest en lichaam tot rust en raak ik geïnspireerd door de dingen die ik zie en tegenkom.

Wellicht is een online Micro-Hike iets voor jou als je…

  • Wilt leren hoe je goedkoop en dichtbij op avontuur kunt gaan;
  • Je behoefte hebt aan een stevige wandeling en zin hebt in avontuur samen met gelijkgestemden;
  • Je gewoon even wilt uitchecken met de drukte van de dag en je laten meevoeren door bos en duinen dichtbij huis.

Voorwaarden & meenemen  

Een gezonde conditie is een pré, zin in avontuur ook. Tijdens de wandeltochten zullen we verschillende types terrein tegenkomen. Meedoen is op eigen risico. Wandelingen gaan altijd door, ook met slecht weer, behalve bij noodweer natuurlijk. Je ontvangt van te voren een paklijst en praktische informatie ter voorbereiding op de wandeltocht. Water, eten en snacks dien je zelf mee te nemen.

Kosten

Leden gratis, niet-leden €5,00 (Exclusief toegang voor bos- en/of duingebied, vaak €1,- of €2,-)

Locatie

Deze wandeltocht start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Start is bij de entree van het buitencentrum (voor de winkel). De wandeling duurt zo’n 3-4 uur. Je kunt betaald parkeren op de parkeerplaats bij het buitencentrum. Kom je met het OV? Dan neem je vanaf station Alkmaar bus 151 (richting Petten, Pettermerkluft) naar Oorsprongweg 1. Vanaf daar is het nog zo’n 10 minuten lopen.

Heb je een specifieke vraag over deze activiteit? Stuur gerust een mailtje naar: sara@naturequest.nl.

Sara Eenhoorn

 

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
12 februari
Tijd:
11:00 - 15:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Buitencentrum Schoorlse Duinen
Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl Nederland

Organisator

Sara Eenhoorn
E-mail:
sara@naturequest.nl