Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Micro-Hike Winter

19 maart @ 10:00 - 28 maart @ 14:00


€7,50

Heb je een druk bestaan? Werk, gezin, vrienden en andere verplichtingen kunnen behoorlijk wat van je vragen. Tegelijkertijd wil je graag vaker de natuur in zonder dat het al te veel van je kostbare tijd of je portemonnee vraagt. Gewoon genieten van de natuur op een simpele manier, dichtbij huis.

Precies om deze reden organiseer ik elke maand een avontuurlijke Micro-Hike. Het avontuur duurt zo’n 3-4 uur, is voor alle leeftijden en vindt op een vrijdag, zaterdag of zondag plaats. De belangrijkste elementen: natuurbeleving samen met gelijkgestemden.

Hiken & bezinnen

Hiken is een soort wandelen-plus. Met die plus bedoel ik dat er een uitdagend element aan vast zit geknoopt en dat het iets intensiever is. Met hiken kies je vaak de wat uitdagendere terreinen uit en is je focus niet naar binnen gericht maar naar buiten. Tijdens het hiken zet je anders dan bij wandelen nog meer al je zintuigen in om te zien waar je loopt, hoe het weer zich ontwikkelt en wat de beste manier is om van A naar B te komen. Het doel is avontuur en uitdaging, met de stille hoop dat het soms een beetje afzien wordt. Een goede manier om even helemaal uit je hoofd te komen!

Wellicht is een Micro-Hike iets voor jou als je…

  • Een dagdeel op mini-vakantie wilt;
  • Je behoefte hebt aan een stevige wandeling en zin hebt in avontuur samen met gelijkgestemden;
  • Je gewoon even wilt uitchecken met de drukte van de dag en je laten meevoeren door bos en duinen dichtbij huis.

Voorwaarden & meenemen  

Een gezonde conditie is een pré, zin in avontuur ook. Tijdens de wandeltochten zullen we verschillende types terrein tegenkomen. Meedoen is op eigen risico. Wandelingen gaan altijd door, ook met slecht weer, behalve bij noodweer natuurlijk. Je ontvangt van te voren een paklijst en praktische informatie ter voorbereiding op de wandeltocht. Water, eten en snacks dien je zelf mee te nemen.

Locatie & Tijd 

Deze wandeltocht start in Overveen, bij bezoekerscentrum Kennermerduinen en we eindigen bij station Santpoort-Noord.  We raden je aan met het OV te komen zodat je gelijk met de trein kunt terugreizen.

Verzamelpunt is voor het buitencentrum. Starttijd 10:00 uur. We proberen rond 14:00 uur terug te zijn.

Kosten

Leden gratis, niet-leden €7,50.

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Begin:
19 maart @ 10:00
Einde:
28 maart @ 14:00
Kosten:
€7,50

Locatie

Bezoekerscentrum Kennermerduinen, Overveen
Nederland