Laden Evenementen

« Alle Evenementen

 • Dit evenement is voorbij.

Herfst Seizoensdag met zweethutceremonie (VOL)

24 oktober 2021 @ 13:00 - 20:00

Gratis – €45

“To sweat is to pray, to make an offering of your innermost self”

Oogsten & Vieren 

Met de natuur als leermeester bieden Seizoensdagen rust en inspiratie aan door met elkaar buiten te zijn en te doen. In de geest van het seizoen gaan we met concrete thema’s aan de slag op zoek naar praktische wijsheid. Iedere Seizoensdag nodigen we een inspirerende workshopgever uit waarmee we zullen inchecken op het thema van de maand. We verzamelen dit keer in het Kuinderbos, locatie Bant. 

Programma

We zullen starten met enkele kennismakingsactiviteiten, waarna we onszelf aan de hand van enkele Nature Quest activiteiten verdiepen in het thema ‘oogsten en vieren.’ Na deze verdieping bereiden we onszelf voor op de zweethutsessie. Onderdeel van de ceremonie is de voorbereiding: hout hakken, vuur maken, stenen verwarmen, soep maken. Dit gaan we dan ook met z’n allen doen. Zo ervaar je een compleet ritueel van begin tot eind en kun je rustig in. 

Zweethutritueel 

In de eind middag gaan we onder begeleiding de zweethut in en staan de thema’s loslaten, oogsten, vieren en dankbaarheid centraal. 

De zweethut is een oeroude sjamanistische ceremonie dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding op belangrijke evenementen en andere ceremonies. De ceremonie stelt je in staat om weer terug bij je oorsprong te komen en jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Vroeger gebruikten de Native Americans het ook als ritueel op weg naar volwassenwording. Tegenwoordig wordt het ritueel ook wel omschreven als dankbaarheidsritueel. 

Vragen die in de middag centraal zullen staan zijn onder meer:

 • Wat heb jij los te laten om volledig jezelf te zijn en een volgende stap te zetten? 
 • Van welke oogst mag jij op dit moment volop gaan genieten? 
 • Voor wie of wat ben jij op dit moment dankbaar? 

Zo dalen we in een dag tijd af van hoofd naar hart en zullen we tussendoor onze handen gebruiken voor het klaarmaken van het vuur en de zweethut. We sluiten af met een vegetarische soep van het kampvuur en voor wie wilt een duik in het meer. Seizoensdagen brengen je op een laagdrempelige manier -altijd buiten- in contact met gelijkgestemden waarmee je ook tussen de Seizoensdagen door in contact kunt blijven om ervaringen uit te wisselen, samen te werken en successen te vieren. 

Aanmelden & kosten 

Wil je graag deelnemen aan deze workshop? Schrijf je dan in via onderstaand knop en laat je gegevens achter in het inschrijfformulier. Je ontvangt na aanmelding een bevestiging van deelname en uiterlijk een week van te voren sturen we je alle praktische informatie toe die nodig is om jezelf voor te bereiden op de dag. 

Voor leden is deze activiteit onderdeel van het Basislidmaatschap en dus gratis. Niet-leden betalen een klein bedrag á €45,-. Wil je meer weten over het Basislidmaatschap? Kijk dan eens op de Word lid pagina.

Meenemen

 • Warme en waterdichte buitenkleding 
 • Schone kleding voor na de zweethut 
 • Waterdichte (wandel)schoenen en slippers / sandalen 
 • Handdoek die vies mag worden 
 • Zwemkleding voor in de zweethut 
 • Een lekkere en gezonde snack om te delen met anderen 
 • Soepkom, lepel en fles met water 
 • Schrijfboekje + pen 
 • Tekenpen  

Locatie & Vervoer  

We verzamelen op Natuurkampeerterrein De Veenkuil, Hopweg 21, 8314 PX te Bant. Hoewel er voldoende gratis parkeergelegenheid aanwezig is, nodigen we je uit om zoveel mogelijk te carpoolen met elkaar. Dat is niet alleen gezelliger maar ook beter voor het milieu :-). 

Delen

Wil je anderen inspireren om  mee te gaan of wil je vrienden meenemen? Nodig ze gerust uit! 

  

Aanmelden

Gegevens

Datum:
24 oktober 2021
Tijd:
13:00 - 20:00
Kosten:
Gratis – €45
Evenement Tags:
, , , , , , , ,

Locatie

Flevoland.
Nederland

Organisatoren

Charlotte van Leeuwen
Sara Eenhoorn