Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Strandjutten & Bezinnen

12 maart @ 14:00 - 16:30


gratis

Juttersgeluk 

In samenwerking met beach cleanup stichting Juttersgeluk gaan we het strand op om zoveel mogelijk zwerfplastic en afval te verzamelen van het strand. Vervolgens maken vrijwilligers die om wat voor reden dan ook geen regulier werk (kunnen) doen in het atelier van Juttersgeluk hier nieuwe, verrassende producten van. Voorbeelden van producten zijn: zeepbakjes, sleutelhangers, springtouwen en lampen. Het verzamelen van plastic zwerfafval creëert zo werkmogelijkheid voor mensen die weer willen meedoen in onze maatschappij én draagt bij aan een schonere leefomgeving.

Het programma 

We verzamelen bij het Zandvoort Museum. Hier starten we met een uitleg over welk soort zwerfafval je kunt tegenkomen en waar je op moet letten tijdens het jutten. Daarna trekken we met een emmer en een grijper het strand op om afval te verzamelen. Samen maken we het strand schoon en genieten we van de wind door onze haren en de zoute zeelucht. Na een uur komen we weer bij elkaar en bekijken we de verzameling. Voordat we het zwerfafval scheiden staan we stil bij wat we zijn tegengekomen en maken we, als het weer het toelaat, een klein kunstwerk van de gevonden materialen. Daarna scheiden we de materialen en wordt het door een van de vrijwilligers teruggebracht naar het atelier van Juttersgeluk.

           

Meenemen

  • Warme schoenen of kaplaarzen (bij voorkeur waterdicht)
  • Warme waterdichte jas
  • Sjaal en muts bij koud weer
  • Handschoenen die vies mogen worden (evt. schoonmaak handschoenen)
  • Rugtasje met water of thee en wat lekkers
  • Desinfectiegel en mondkapje voor in het OV

Een jutemmer en grijpers worden verzorgd door Juttersgeluk.

Aanmelden & kosten

Voor aanmelding schrijf je je in via onderstaand inschrijfformulier. De activiteit is gratis, mocht je een donatie willen doen voor de stichting dan kan dat achteraf. Kinderen zijn ook welkom.

Corona 

We houden zoveel mogelijk rekening met corona door de 1.5 m afstand regel te hanteren en in groepjes van maximaal 4 personen te lopen. Kom alleen als je gezond bent en reis zoveel mogelijk alleen of met eigen vervoer.

   

 

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
14:00 - 16:30
Kosten:
gratis
Evenement Categorie:

Locatie

Zandvoort Museum, Swaluestraat 1 Zandvoort.
Nederland

Organisator

Sara & Annemiek