Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

1-daagse Solo Quest

9 januari 2021 @ 08:30 - 17:00

€25 – €35
“Ik wil jullie enorm danken voor deze Solo Quest. Het is een ervaring die ik nog heel dicht bij mij draag en koester. Jullie begeleiding maakte het moment uniek, open en warm” (deelnemer Solo Quest 2019)
Een dag offline & verstilling
Ga je mee naar buiten, de natuur in, om een reis naar binnen te maken? We leven in een tijdperk van 24/7 online zijn, ’s avonds afgepeigerd Netflixen op de bank en ons leven delen via sociale media. Onze carrière, het nieuws, sociale verplichtingen, kinderen en alle andere ballen die we in de lucht houden, vragen vaak al onze aandacht. In alle drukte vergeten we soms wie we zijn en waar we echt gelukkig van worden. Helemaal in deze onzekere tijd, waarin er veel op ons afkomt, is het een uitdaging om in contact te blijven met onszelf. Dan kan het fijn zijn om te vertragen, de stilte op te zoeken en aandacht te geven aan wat we voelen. Dat is ook waar de winter ons toe uitnodigt: naar binnen keren, verstilling en bezinning. Kortom, terug naar de kern. De Solo Winter Quest creëert daarvoor ruimte, met de natuur als krachtige spiegel.
De Solo Quest
Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Tijdens een Solo Quest breng je meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’. Dit levert vrijwel altijd rust, acceptatie en hernieuwd inzicht op.
Doelstelling
In de Winter Solo Quest verleg je op een stoere en persoonlijke manier je eigen grenzen, door uit al je dagelijkse patronen te stappen en stil te staan bij jezelf, in volledige rust en stilte. Zo ontdek je op een dieper niveau wie je bent en wat je wilt doen. Je leert weer gemakkelijker te vertrouwen op jouw ingebakken oerwijsheid. De Solo Winter Quest staat in hetbijzonder in het teken van de kou en het donker omarmen, het oude afsluiten en ruimte vrijmaken voor het nieuwe.
Inhoud
Tijdens de 1-daagse Solo Quest breng je minimaal 8-uur alleen door in de natuur. Na een voorbereiding met de groep via ZOOM, zoek je zelf een plek in de natuur waar jij de tijd zal doorbrengen, zonder telefoon of boek, op een cirkel van 2,5 meter doorsnee. De ultieme manier van bezinning. Je hebt een ’tarp’ tegen de regen en wind.
Uiteraard worden tijdens de Solo Quest, die zich geheel buiten afspeelt, de geldende Corona-maatregelen in acht genomen.
Programma

Zaterdag 9 januari
08:30 Start en welkom online via ZOOM

10:00 Solo Quest 

17:00 Einde Solo Quest & afsluiting 

Begeleiding

De Nature Quest begeleiders hebben allen een achtergrond als coach, councelor of therapeut en dragen zorg voor een uitdagend en verdiepend programma wat bijdraagt aan de verdieping van jouw Solo Quest. Zij stellen de juiste vragen, faciliteren de kampvuurgesprekken en andere oefeningen, en creëren een veilige omgeving. Ook bieden ze praktische tips over materiaal en locaties om jouw Solo Quest optimaal vorm te geven, voortbouwend op ervaringen van meer dan 2500 mensen die je voorgingen. Ze zijn altijd beschikbaar voor vragen en het bieden van een luisterend oor, zowel voor, tijdens als na de Solo Quest.

Aanmelden & Kosten 

Aanmelden voor de 1-daagse Solo Quest kan via onderstaand inschrijfformulier. Kosten leden €25,- en niet-leden €35,-.

 

Aanmelden

Gegevens

Datum:
9 januari 2021
Tijd:
08:30 - 17:00
Kosten:
€25 – €35
Evenement Categorie:

Organisator

Henrik Looij, Klaas Jan Smit