Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Winter Koude Quest

21 december @ 19:00 - 21:00


€170 – €350

De Winter Koude Quest is een avontuurlijk programma met de ‘kou’ als leermeester voor het ontwikkelen van eigen-wijsheid. Dit doe je met een gecommitteerde groep gelijkgestemden met wie je een seizoen lang samenwerkt aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Daarbij ga je letterlijk en figuurlijk onderzoeken wat er bij jou allemaal speelt onder de waterlijn. Met als doel om meer gezonde patronen te ontwikkelen voor een betekenisvol leven. En met deskundige begeleiding van professionals ook nog steeds staat te bibberen op momenten :)

Wat gaan we precies doen?

Tijdens onze startbijeenkomst op 21 december gaan we je vragen met welke vragen en thema’s je aan de slag wilt tijdens de Winter Koude Quest. Vervolgens starten we met een ritueel om onszelf dagelijks bloot te stellen aan koud water. Door dagelijks koud(er) te douchen, af en toe een dip te doen in natuurwater of door een ijsbad te nemen. Dat doe je op gezette momenten samen, maar ook gewoon lekker thuis omdat we het graag simpel houden. Gedurende het hele trajecten faciliteren wij je met vragen en ontmoetingsmomenten om met elkaar ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.

Waarom koude training?
Onszelf blootstellen aan koude levert ons veel voordelen op. Zo is alleen al het in de ochtend koud (af)douchen een cardiovasculaire work-out voor je lijf. Het geeft je een betere doorbloeding en laat je energie stromen, je begint de dag dus met een opgeladen batterij. Jezelf blootstellen aan koude is ook je lichaam trainen in omgaan met stress, in het weerstaan van je vecht-vlucht respons.

 

“Koude werkt als spiegel voor de ziel. Het geeft je een kijkje in je eigen binnenwereld.”

 

Door je lijf aan het koude water bloot te stellen ontstaan in je lichaam vaak een stressreactie. Adrenaline giert door je lijf, je hartslag gaan omhoog. Door te focussen op je ademhaling kun je dat weer onder controle krijgen en tot rust komen. Door dit te trainen kun je ook op andere levensgebieden minder stress, meer focus en rust gaan ervaren in het dagelijks leven. Om te doen wat je echt belangrijk vindt in jouw leven.

Kortom, de koude als spiegel voor de ziel. Het geeft je een kijkje in je eigen binnenwereld. De enige manier om een koude douche of koud water te trotseren is om namelijk naar binnen in jezelf te gaan. Koude brengt je in contact met jezelf, met je eigen angsten én krachten.

De winter is daarvoor het seizoen bij uitstek, met koude in overvloed. Om even binnen te gaan en stil te staan bij jezelf, terug te kijken, los te laten wat niet meer dient en in het hier en nu te zijn.

Programma 

Hieronder het programma, met de belangrijkste momenten op een rij. Behalve het startevent hoef je niet bij alles aanwezig te zijn, maar dat moedigen we natuurlijk wel aan :)

 • Signal-group live 1 december voor deelnemers tot dan toe in het kader van de voorpret! Ook om gedurende het traject
 • ervaringen te delen. Om jezelf te laten inspireren toch 2 minuten onder die koude douche te springen bijvoorbeeld :)
 • Pre-start ZOOM-sessie op dinsdagmiddag 14 december van 17:00 voor 18:00 voor mensen die alvast willen kennismaken en/of vragen hebben
 • Startevent op dinsdagavond 21 december van 19:00 tot 21:30 in de  buurt van Amsterdam of Utrecht met kampvuur en natuurwater.
 • Nieuwjaarsduik zondagochtend 2 januari van 10:00 – 12:30, om gezellig het jaar af te trappen samen.
 • Online workshop maandag 24 januari 19:30 – 21:00 om met elkaar in te checken en te verdiepen.
 • Offline dip maandag 7 februari 16:00 – 18:00 als frisse start van de maand.
 • Online workshop woensdag 23 februari 19:30 – 21:00 om met elkaar in te checken en te verdiepen.
 • Slotevent dinsdagavond 15 maart van 19:00 tot 21:30 om onze stappen en resultaten te vieren samen.
Bijdrage

Nature Quest Tribe is een vereniging die zichzelf ten doel stelt om ontwikkelingsprogramma’s met de natuur als leermeester toegankelijk te maken voor iedereen. Met dankbaarheid voor alle begeleiders – zonder uitzondering professionals op hun vakgebied – die dit voor een idealistische vergoeding mede mogelijk maken.

Om de kosten van activiteiten samen te kunnen dragen, vragen we daarom om een inkomensafhankelijke bijdrage, op basis van vertrouwen. Deze bedraagt voor deze Quest:

 • €170 voor minimuminkomens (huishoudens < €2500 per maand):
 • €250 voor middeninkomens (huishoudens €2500 – €5000 per maand):
 • €350 voor hooginkomens: (huishoudens > €5000 per maand):
Nog even op een rij wat je daarvoor krijgt: startevent, Nieuwjaarsduik, slotevent, elke maand 1 online event en 1 live dip, persoonlijke begeleiding gedurende het hele seizoen. Eventuele winst wordt onder meer gebruikt om meer activiteiten te organiseren voor mensen die dat anders niet kunnen betalen, én voor natuurontwikkeling.
Begeleiders

Over Martin: Sinds 1992 werk ik in de (jeugd) zorg. In mijn loopbaan heb ik steeds meer en meer mijzelf kunnen zijn in het werk. On-voorwaardelijkheid en gelijkwaardigheid zijn hierin steeds belangrijker geworden. Steeds weer opnieuw ervaar ik dat het buiten in de natuur actief zijn mensen samenbrengt. In mijn werk verdwijnt in deze activiteiten de rolverdeling tussen mij en de mensen die ik mag ondersteunen. 7 jaar geleden heb ik daarin een ultiem moment ervaren in mijn eerste zweethut en een klein jaar later in mijn eerste ademsessie en ijsbad. Gelijk als deelnemer met de mensen die we mochten begeleiden in hun herstel. Zo mooi, zo krachtig en zo helend. Sindsdien hoort bewust ademen, koude-training en de zweethut steeds meer onderdeel van mij leven. Grote dankbaarheid voel ik dat ik gevraagd wordt om te begeleiden, stimuleren en hopelijk te inspireren in het ervaren van de kracht van adem en koude en als watergieter. Vorig jaar was de Advent Koude Challenge ook geweldig om te ervaren. Ik heb er weer zin in! AHO!

 

 

Over Henrik. Buiten voel ik me altijd al het meest ‘thuis’. Ik begeleid nu al ruim 10 jaar ontwikkelingstrajecten met de natuur als leermeester. Daarnaast heb ik een achtergrond als sociaal ondernemer en onderzoeker. Werkervaring en contacten in meer dan 15 landen zijn een voortdurende bron van inspiratie voor wie ik ben en wat ik doe. Onder meer in Zweden, waar ik ongeveer de helft van het jaar een herberg run met mijn geliefde, met direct aan huis ook zeer koud zeewater waar ik vaker niet dan wel durf te zwemmen, dus kom maar op met deze Quest :)

 

 

Aanmelden

Om je aan te melden klik je op de button hieronder. Je hoeft geen ervaring te hebben met koudetraining om mee te doen. We sturen een week voorafgaand aan het startevent alle laatste informatie naar je toe.

Het minimum aantal deelnemers voor dit programma is 8.

Aanmelden

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
21 december
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
€170 – €350
Evenement Tags:
, , , , , , , , , ,

Organisator

Martin Boersma