Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zweethutceremonie Nieuw Jaar (VOL)

4 januari 2020 @ 10:00 - 18:00


€75 – €125

Terug naar de oorsprong

Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding op belangrijke evenementen en andere ceremonies. Een zweethutceremonie helpt je om weer terug bij je oorsprong te komen. Het stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Vroeger gebruikten de Native Americans het ook als ritueel op weg naar volwassenwording. 

Wat is een zweethut? 

Een zweethut is een hut gemaakt van wilgentakken die afgedekt is met doeken (vroeger waren dat huiden). In het midden van de hut is een stenenkuil, waar hete stenen in komen te liggen die door de vuurmeester vooraf in het vuur zijn gelegd. De hut wordt tijdens de ceremonie afgesloten en vervolgens zal de watermeester hitte creëren door water over de hete stenen te gieten. 

Een zweethut wordt ook wel de baarmoeder van moeder aarde genoemd. In de donkerte vallen maskers weg en maak je verbinding met de elementen: hout, water, vuur, metaal, aarde, de windrichtingen, de zon, de maan en de sterren. De stoom die van de hete stenen afkomt staat symbool voor de adem van de great Spirit, wat ook de vertaling is van de Inipi: het huis van de adem. In de ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en te transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Tijdens de ceremonie sta je stil bij jezelf en jouw dierbaren. Vragen als: wat heb jij nodig om verder te kunnen? En waar gaat het allemaal echt om in dit leven? Voor wie ben jij dankbaar? Zijn vragen die je in de zweethut tegen kunt komen.

Tijdens een zweethutceremonie wordt er onder andere gezongen, gebeden en worden er verhalen gedeeld. Het is een ceremonie van reiniging en gebed. Soms worden er ook traditionele Lakota liederen gezongen.

De zweethutceremonie staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een weg. Iedere ceremonie kan daarom weer andere thema’s die in jouw leven een rol spelen naar boven brengen. Het is zowel een reinigings- als overgangsritueel voor eenieder die nieuwsgierig is naar antwoorden op grotere levensvragen en dichterbij zichzelf en de natuur wilt komen. 

4 januari Nieuw Begin

Deze hut staat specifiek in het teken van het nieuwe jaar: met deze hut reinigen we onszelf van alle feestdagen en verbinden we onszelf met 2020. We staan stil bij dat wat je wilt achterlaten in het oude jaar en dat wat je mee wilt nemen het nieuwe jaar in.

Locatie

Op Reijgershof, een oase aan de rand van Amsterdam, is iedereen welkom die ruimte en ontspanning zoekt, voor één nacht of weken achtereen. Het is dé plek om op adem te komen. Zowel lichaam als geest komen hier tot rust. De tuin is van een grote schoonheid en staat van maart tot november in bloei. Er is een vijver, een moestuin, er zijn paviljoentjes en zitplekken; eenden en kippen, honden en katten lopen er vrij rond. Reijgershof ligt aan het prachtige natuurgebied De Gaasperplas.

Prijs 

Leden €75,00 en niet-leden €125,00

Nature Quest is een vereniging. Als lid van de vereniging kun je voor een lagere prijs meedoen aan al onze activiteiten en word je onderdeel van onze groeiende community. Ben je nog geen lid en wil je meer weten over het lidmaatschap? Kijk dan hier.

Aanmelden

 

Bekijk onze abonnementen Aanmelden

Gegevens

Datum:
4 januari 2020
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
€75 – €125
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

Reijgershof, Provincialeweg 30, 1108 AB Amsterdam
Nederland
Site:
http://www.reijgershof.nl

Organisatoren

Roos Moll
Sara Eenhoorn