Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zweethutceremonie – nieuw begin

27 januari 2024 @ 10:00 - 18:00

€95

Terug naar de oorsprong

Een zweethutceremonie is een oeroude sjamanistische ceremonie dat door de Native Americans gebruikt wordt als voorbereiding op belangrijke evenementen en andere ceremonies. Een zweethutceremonie helpt je om weer terug bij je oorsprong te komen. Het stelt je in staat om jezelf op alle niveaus te reiniging en te genezen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Vroeger gebruikten de Native Americans het ook als ritueel op weg naar volwassenwording. 

Wat is een zweethut? 

Een zweethut is een hut gemaakt van wilgentakken die afgedekt is met doeken (vroeger waren dat huiden). In het midden van de hut is een stenenkuil, waar hete stenen in komen te liggen die door de vuurmeester vooraf in het vuur zijn gelegd. De hut wordt tijdens de ceremonie afgesloten en vervolgens zal de watermeester hitte creëren door water over de hete stenen te gieten. 

Een zweethut wordt ook wel de baarmoeder van moeder aarde genoemd. In de donkerte vallen maskers weg en maak je verbinding met de elementen: hout, water, vuur, metaal, aarde, de windrichtingen, de zon, de maan en de sterren. De stoom die van de hete stenen afkomt staat symbool voor de adem van de great Spirit, wat ook de vertaling is van de Inipi: het huis van de adem. In de ruimte kan Spirit door je heen stromen om datgene te reinigen en te transformeren wat jou in de weg staat om jezelf te zijn. Tijdens de ceremonie sta je stil bij jezelf en jouw dierbaren. Vragen als: wat heb jij nodig om verder te kunnen? En waar gaat het allemaal echt om in dit leven? Voor wie ben jij dankbaar? Zijn vragen die je in de zweethut tegen kunt komen.

Tijdens een zweethutceremonie wordt er onder andere gezongen, gebeden en worden er verhalen gedeeld. Het is een ceremonie van reiniging en gebed. Soms worden er ook traditionele Lakota liederen gezongen.

De zweethutceremonie staat niet op zichzelf maar is onderdeel van een weg. Iedere ceremonie kan daarom weer andere thema’s die in jouw leven een rol spelen naar boven brengen. Het is zowel een reinigings- als overgangsritueel voor eenieder die nieuwsgierig is naar antwoorden op grotere levensvragen en dichterbij zichzelf en de natuur wilt komen. 

Prijs 

€95,- inclusief BTW voor de hele dag.

Aanmelden

Totaal: € -

Of stuur een mail naar: info@naturequest.nl met je naam & de datum waarop je deel wilt nemen.

 

Gegevens

Datum:
27 januari 2024
Tijd:
10:00 - 18:00
Kosten:
€95
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,

Locatie

De Veenkuil, Hopweg 2, Bant

Organisator

Roos Moll