Sea Quest Oud

Reizen en zeilen

Aan boord van een zeilschip is het hoe dan ook alle hens aan dek. Van het hijsen van de zeilen tot navigeren, van aanmeren tot corvee; iedereen is belangrijk en heeft een rol te vervullen. Daarnaast moet er voortdurend ingespeeld worden op de elementen van buiten, zoals het getij, de wind en de golven. Een prachtige metafoor voor het reilen en zeilen van een organisatie. Wie vervult van nature welke rol? Wat zijn ingebakken patronen die wel en niet werken? Hoe kun je omgaan met de elementen? Aan boord van een schip, met z’n allen op een paar vierkante meter, kun je op een andere manier kijken naar gewenste en ongewenste patronen.

Maatwerk
Aan de hand van de specifieke ontwikkelvragen van de klant, op individueel en team niveau, denken wij graag met jullie mee over gerichte training met behulp van de natuurlijke elementen. Met de natuur als leermeester faciliteren we deelnemers om ervaringsgericht hun eigen-wijsheid te ontdekken.

Tijdens het zeilen is er alle tijd voor tussentijdse opdrachten en oefeningen, individueel en groepjes op verschillende plekken op het schip. Een Solo Quest kan daarvan ook onderdeel zijn, op het wad op een van de eilanden.

Aan boord is ook ruimte voor meer gerichte teamtraining. Daarnaast kunnen activiteiten afhankelijk van het weer ook heel goed aan dek plaatsvinden, ook tijdens het zeilen, wanneer de kapitein en zijn maat navigeren en er voor de bemanning niet veel te doen is.

Waar 

Afhankelijk van vaarroutes en specifieke wensen kan er gekozen worden voor een zeiltocht over het IJsselmeer, Friese meren of de Waddenzee. Deze laatste heeft onze voorkeur, omdat er meer natuurschoon te beleven is en in samenwerking met het tij ook wadgelopen kan worden.

Neem contact op
Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Henrik Looij: 06-44195969 of henrik@naturequest.nl