Team Quest

Samen en alleen

In een effectief en sterk team weten teamleden wat ze aan elkaar hebben en heerst er een hoge mate van vertrouwen en openheid. Er zijn duidelijke afspraken, een helder doel en de leden zijn gecommitteerd aan elkaars groei en doelen, én het gemeenschappelijke doel. Tijdens de Team Quest gaan zij aan de slag met zichzelf en elkaar beter leren kennen.

De kern van het programma is dat ze samen tijd doorbrengen in de natuur, persoonlijke inzichten en wijsheid delen, offline zijn en zich verbinden met een dieper weten. Voor een aantal uur zal de groep ook Solo in de natuur zijn, om alle afleiding even achter zich te laten en ruimte te maken voor een dieper luisteren en verbinden. Geen telefoons, geen boeken. Alleen de groep en de natuur.

Daarnaast worden diverse teamopdrachten ingezet, met de natuur als leermeester. Van ‘schijnbaar’ simpele spellen dicht bij de grond, tot complexe samenwerkingsopdrachten. Met deze vorm van ervaringsleren breng je processen op gang die inhoudelijk in niets lijken op de inhoud van het werk, maar waarin verder alles real-time gebeurt, wat tussen mensen op het werk ook kan spelen. Hierdoor komen veronderstellingen boven tafel; vaak tot dan toe niet uitgesproken.

Doelstelling

Vanuit verstilling en leegte opnieuw als team verbinden, mindshift maken als team, gezamenlijke wijsheid delen, om tot nieuwe doelen te komen, die komen vanuit een dieper weten, vanuit kwetsbaarheid en transparantie kunnen verbinden.

Resultaten

Heldere commitment op gezamenlijke doelen, hoger en dieper niveau van verbinding in het team, dieper onderling vertrouwen als basis voor commitment en resultaat.

Voorbeeldprogramma voor 1-3 dagen: 

  • Anders kennismaken: met ijsbrekers en energisers.
  • Bouwen aan veiligheid, openheid en reflectievermogen.
  • Verkennen en delen van ieders comfort zone, stretch zone en stress zone.
  • Werken met verschillende ‘problem solvers’ (uitdagingen die als team aangegaan moeten worden).
  • In de problem solvers zit een opbouw qua moeilijkheidsgraad. Van eenvoudige oefeningen tot een oefening ‘op hoogte’ waarbij nauwe afstemming tussen de teamleden sleutel voor succes zijn.
  • Korte Solo Quest
Neem contact op
Meer informatie
Voor vragen kun je contact opnemen met Roos Moll: 06-25177370 of roos@naturequest.nl