Trouwen in de natuur

Trouwen in én met de natuur

Veel bruiloften bestaan uit de gebruikelijke tradities. Het bruidsboeket gooien, taart snijden, maffe liedjes zingen. Maar het kan ook op een andere manier, waarbij diepgang, verbinding en betekenis centraal staan. Vanuit Nature Quest hebben wij veel ervaring met het begeleiden van verdiepende rituelen in de natuur, waar we alle aanwezigen bij betrekken. Wij geloven dat op deze manier een bruiloft een bijzondere verdiepende en verbindende dag kan worden, buiten, echt en oprecht. Waarbij iedereen ten volle kan genieten. Niet alleen voor het bruidspaar, maar voor alle gasten. Bovendien hebben we een netwerk van prachtige natuurlijke locaties: in het bos, de weilanden of in het buitenland.

Een unieke bijzondere bruiloft

Wij faciliteren en organiseren een bruiloft die anders is: uniek, intiem en in de natuur. We doen dit uiteraard in overleg met jullie als bruidspaar, maar hanteren wel een eigen stijl. Hieronder kun je daar iets over terugvinden.

Verbindend

Een bruiloft van Nature Quest is verbindend. Wij richten onze aandacht zowel op het bruidspaar als op de gasten. Wij vinden het belangrijk dat de liefde voelbaar is voor iedereen en dat iedereen zich onderdeel voelt van de liefde. Om die reden kijken we graag samen met jullie naar een vorm waarbij gasten de gelegenheid krijgen om met elkaar te verbinden en elkaar te ontmoeten, van hart tot hart. Natuurlijk geheel afgestemd op jullie wensen en smaak. Bijvoorbeeld met kleine en grotere activiteiten en/of rituelen.

Natuurlijke locaties

Wat is een betere entourage voor je bruiloft dan het bos, vogels die zingen, kleurrijke bloemen, sterren aan de hemel en een kampvuur in de avond? In de natuur vind je als vanzelfsprekend dankbaarheid en liefde voor dat wat is. Het leert ons verbinden met overvloed en wijsheid om vanuit daar liefde te laten groeien. Om die reden kijken we graag met jullie als paar naar een natuurlijke plek voor jullie bruiloft. Wij bieden je een inspirerende locatie in de natuur aan (in Nederland of het buitenland), maar we kunnen ook meedenken met jullie eigen gekozen locatie. Bovendien helpen we met advies geven over duurzame materialen zoals een tweedehands bruidsjurk, natuurlijke slingers, alternatieven voor ballonnen en biologische en/of veganistische catering.

Persoonlijk

We vinden het belangrijk dat de gehele bruiloft doordrongen is met de sfeer van jullie als paar. Geen trouwcliches dus, maar kleine verrassingen en rituelen, origineel, met oog voor detail, en vooral verdiepend. We zetten jullie persoonlijke wensen en behoeften centraal, stemmen af op jullie budget en gasten en rijken activiteiten aan waarbij de verbinding met jullie gasten ook centraal komt te staan, zonder dat het hen veel tijd kost. We vinden het belangrijk dat er persoonlijke aandacht is iedereen: zowel klein als groot. Het is tevens een viering van ALLE liefde.

Festivalgevoel

Een extra optie is om een festivalgevoel te creëren waarbij je samen met je gasten de dag maakt, en dat er iets te beleven is voor iedereen. Er zijn verschillende dingen te doen, buiten in de natuur. Genieten, plezier maken en samenzijn voor iedereen staat centraal. Dit kan bijvoorbeeld ingevuld worden door verschillende workshops en activiteiten te organiseren, door anderen of door gasten zelf. Voorbeelden van activiteiten zijn onder andere: kleine workshops voor je gasten, samen koken, samen opbouwen, of gezamenlijk versiering maken. Een uitgebreid voorbeeld van verdiepende rituelen vind je hieronder.

De mogelijkheden op een rij

Of je nu op zoek bent naar een bruiloftsvorm waar je wettelijk het ja-woord geeft of dat je niet volgens de wet wilt trouwen maar wél de liefde wilt vieren met jouw geliefde, wij hebben hieronder drie mogelijkheden voor je op een rij gezet. Je kunt kiezen uit de volgende mogelijkheden óf je eigen vorm kiezen.

1. Nature Quest Bruiloft

Nature Quest Bruiloft: Een bruiloft waar je wettelijk elkaar het ja-woord geeft, in de natuur, omringd door jullie geliefden, onderstreept met rituelen en feestelijkheden die bij jullie passen. Natuurlijk, verbindend, persoonlijk en feestelijk.

2. Nature Quest Liefdesfeest

Nature Quest Liefdesfeest: wil je niet volgens de wet trouwen, maar wel op een bijzondere manier jullie liefde vieren? Dat kan: we passen de rituelen aan op jullie geschiedenis en wensen en zetten jullie onvoorwaardelijke verbinding in het licht.

3. Trouwen voor één dag

Dit is een ludieke maar ook verdiepende manier om je liefde voor en met iemand te vieren. Dit kan met je geliefde, maar ook met een goede vriend of vriendin, je broer of zus, etc. Hiermee zet je jullie verbinding voor één dag in het licht.

Een greep uit onze rituelen en activiteiten

In tegenstelling tot andere bruiloften en liefdesfeesten waar het vooral draait om het bruidspaar, bieden wij natuurlijke en inspirerende activiteiten en rituelen aan die jullie gasten betrekken bij de viering van de liefde, persoonlijke banden en relaties in het licht zetten en van standaard rituelen bijzondere ceremonies maken die verbindend en persoonlijk zijn, voor jullie als paar én voor je gasten. Hieronder een greep uit mogelijke activiteiten en ceremonies die wij jullie kunnen aanbieden. Natuurlijk kunnen we ook dingen combineren, uitbreiden of toevoegen.

Zweethut-ritueel ter voorbereiding 

Een zweethut ritueel met als thema de liefde, is een prachtige voorbereiding op de bruiloft. De week of de avond ervoor, kom je samen met de getuigen en de nabije kring: samen vieren jullie de liefde, komen jullie dichterbij elkaar en gaan jullie gereinigd het huwelijk in.

Muzikale wandeling 

Verras je gasten met een muzikale ervaring naar jullie ‘basecamp’ toe. Samen met jullie stippelen we een muzikale route uit door bijvoorbeeld het bos waarbij -spreekwoordelijk- achter elke boom een muzikale verrassing, theaterstuk, kunstwerk ten tentoonstelling komt. Wij zorgen ervoor dat we de juiste instrumenten en kunstwerken en de juiste personen op de juiste plekken komen te staan voor een onvergetelijke entree voor jullie gasten. Natuurlijk denken wij aan alle leeftijden.

Feestelijke Micro-Hike 

Tijdens een feestelijke Micro-Hike trek je samen met je gasten of vriendenkring de natuur in om symbolisch het avontuur in jullie huwelijk te blazen. Het is tevens een mooie manier om samen herinneringen op te halen en jullie liefde voor de natuur en buiten zijn te delen met anderen. We kunnen hierbij rekening houden met duur, intensiviteit, locaties en leeftijden en stilstaan bij plekken die voor jullie belangrijk zijn.

Ringenritueel

In dit bijzondere ritueel worden de ringen die jullie de rest van jullie huwelijk verbinden, door alle aanwezigen gezegend en van extra betekenis voorzien. Hierbij staan het uitspreken van wensen en intenties voor  het bruidspaar centraal.

Kleine verrassingen 

Wij hebben ervaring met het bijzonder maken van deze dag voor alle gasten, met kleine verrassingen voor en door de gasten zelf. Dit maakt de dag extra feestelijk en verbindend. Met speciale cupido-brieven, versierde taarten, optredens van je eigen gasten, do-it-yourself versiering en remember-the-day podcast maken we deze dag memorabel. Iedereen helpt en heeft een rol. Zo bouwen jullie samen met de gasten de dag, zonder dat het veel moeite en tijd kost.

Tipi-ceremonie

De huwelijksnacht brengen jullie door in een speciale, traditionele tipi-tent die vooraf door jullie gasten zal worden versierd en ritueel gereinigd. Als is de tipi-tent een mooie plek om spullen die van huis uit voor jullie van waarde zijn, met elkaar te delen en bij elkaar te brengen. Tenslotte is het een plek waar je als bruidspaar iets kunt doen met jullie cadeau-wensen: zo wordt je de volgende ochtend wakker op een plek vol overvloed, liefde en magie…

Andere mogelijke activiteiten en rituelen

Pure cacao wordt gebruikt als een hartopenend medicijn voor mensen om veilig ontwaken, openbaring en innerlijke genezing te ervaren. Cacao wordt gebruikt in een heilig medicinaal ritueel, waarbij intenties worden vastgesteld en eenmaal geconsumeerd, euforische toestanden worden ontgrendeld, negatieve emoties worden vrijgegeven en we in staat zijn om onszelf te verbinden met de liefdevolle energie in ons lichaam

Een goed kampvuur raakt ons oergevoel aan. Tevens geeft een kampvuur een gevoel van verbondenheid en openhartigheid met de mensen die zich ‘om het kampvuur scharen.’ Een mooie, pure en feestelijke manier om je bruiloft mee af te sluiten.

Estatic Dance is een unieke dansvorm waarbij je zonder alcohol en drugs en zonder te praten op blote voeten de (natuurlijke) dansvloer betreed. De opbouwende beats en verschillende muziekritmes zorgen ervoor dat je samen met je gasten een bijzondere energie neerzet waarbinnen iedereen helemaal los durft te gaan.

Wat is er mooier dan aan een dierbare, vriend of vriendin een liefdesbrief schrijven? Op de ouderwetse manier pakken jullie pen en schrijfwaren bijeen om aan elke gast een liefdesbrief te schrijven. Een mooie manier om je dankbaarheid te uiten, je vriendschap in het licht te zetten of je waardering uit te spreken naar een dierbare.

Tantra gaat over genieten van verlangen en genieten van elkaar. Middels tantrische oefeningen (zonder seks) leer je je behoeftes ontdekken en je verlangens uitspreken.  Je leert echt contact maken zonder oordelen en op een liefdevolle manier te zijn met ongemak en kwetsbaarheid.

Labyrintlopen is een manier om de weg naar binnen, naar je eigen centrum te vinden. Er is maar één weg naar het midden en dit representeert een reis naar je eigen midden. Op dezelfde manier vind je de weg weer naar buiten. Een mooi symbool om je over te geven aan intuïtie, vertrouwen en de balans tussen jou en de ander.

Het principe van de Solo Quest is eeuwenoud, en werd in alle culturen en religies toegepast: de natuur als middel om jezelf te verbinden met een groter bewustzijn. Tijdens een Solo Quest altijd meerdere uren (alleen) door in de natuur en ontwikkel je de kunst van op jezelf vertrouwen, jezelf leren kennen en ‘zijn met wat is’.

'Ik ben op velen bruiloften geweest, maar heb nog nooit zo'n mooie bruiloft meegemaakt!'- Gast
'Wat was het een geweldig prachtige dag! Zoveel aandacht, liefde en ontspannenheid in alles doorgevoerd en een bijzondere intimiteit…'- Gast
'Het was een magische dag'- Gast
'Ik wilde graag een bruiloft waar niet alleen wij als bruidspaar ons in liefde zouden voelen, maar dat alle gasten mee konden profiteren. Met alle rituelen, de natuur om ons heen en de bijzondere verrassingen voor de gasten, was het de droombruiloft voor onszelf en voor onze gasten.'<br /> - Bruid

Over ons

Wij zijn Roos en Sara en zijn ‘Trouwen in de natuur’ begonnen vanuit het idee dat alles in de natuur liefde is. Wat wij gemeen hebben is onze passie voor de natuur en voor mensen die de liefde willen vieren op een niet traditionele manier. Trouwen is tegenwoordig niet meer nodig uit economische overwegingen en daarom is trouwen door de jaren heen meer een ritueel geworden. Met onze ervaring en achtergrond in het begeleiden van rituelen en het organiseren van verbindende grote- en kleine activiteiten buiten in de natuur, hopen we een bijzondere dag neer te zetten die uniek, verbindend, persoonlijk en natuurlijk is, niet alleen voor jullie als paar maar ook voor jullie gasten.