Wat is Nature Quest?

Heb jij dat nou ook?

Haast, altijd mobiel, Netflixen op je bank. En je wil ook nog carrière maken, je sociale verplichtingen nakomen, tijd voor je kinderen maken, sporten… Alle ballen in de lucht slurpen energie. We willen gezond en gelukkig zijn, maar voelen ons vaak moe, gestresst en ontevreden.

Natuur vs. Netflix

We hebben behoefte aan iets anders. Als tegenbeweging op alle onrust biedt Nature Quest een abonnement op jezelf, op de natuur, in de natuur. Perfect voor je als je de balans terug wil vinden, op een bijzondere manier, op regelmatige basis, onder begeleiding van professionele coaches.

Hét abonnement op jezelf en de natuur

Nature Quest biedt verschillende lidmaatschappen aan, waarbij je je abonneert op maandelijks terugkerende, seizoen gerelateerde activiteiten in de natuur. Deze activiteiten nodigen je uit om in contact te komen met je oorsprong, je innerlijke stem, je eigen levenswijsheid en levensvreugde, om dat vervolgens toe te passen in je dagelijkse leven.

Bekijk onze abonnementenZij gingen je voor

De voordelen van de natuur?

Uit vele onderzoeken blijkt het telkens weer: de natuur draagt direct bij aan onze gezondheid. Ook versnelt en verdiept de natuur reflectie, want door buiten te zijn ben je sneller bij je gevoel en intuïtie. Tenslotte biedt is de oude wijsheid van de natuur een leermeester voor veel levensvragen: de natuur bieden veel inspiratie voor antwoorden op vragen waar we dagelijks
tegenaan lopen.

Buiten zijn

Door lid te worden bij Nature Quest stel je jezelf en anderen in staat op op een laagdrempeliger manier structuur te geven aan je wens om meer buiten te zijn, praktische wijsheid te ontwikkelen, gewoontes te doorbereken en meer tijd door te brengen met gelijkgestemden. Het lidmaatschap is ook een abonnement op jezelf en anderen, omdat je alleen wellicht sneller gaat, maar samen vaak verder komt.

Bekijk onze abonnementen

“When we try to pick out anything by itself, we find it hitched to everything else in the Universe.”

– John Muir

Wie zijn onze coaches?

Wij hebben elkaar gevonden in ontwikkelingsgericht werken met mensen en ons geloof in de kracht van de natuur. Wij bieden programma’s aan geïnspireerd op oude rituelen verpakt in een hedendaags jasje.

Rijk Smitskamp

Wat is er buiten mijn comfort zone?

Al van jongs af aan ben ik op zoek naar de grenzen van mijn leven. Tijdens mijn vele reizen ontdekte ik dat ik me thuis voel in de natuur. Op zoek naar mijn eigen rust en kracht ben ik gestart met Nature Quest in 2009. Voor mij staat dit symbool voor een mooie mix tussen avontuur, grenzen verleggen, rust en concrete plannen maken. Als professioneel psychosociaal therapeut werk ik zowel met hogeropgeleiden als met kwetsbare groepen uit de maatschappij.

Roos Moll

Mezelf in het kort: ‘Be the change’, blijheid, reizen, verbinding, verdieping, én … te vinden op een bergtop.

Bij Nature Quest komen voor mij twee dingen samen: het verbinden van mensen en de essentie van de natuur. Naast mijn studie bestuurskunde ben ik opgeleid tot energetisch levenstherapeut. Ik werk als facilitator en coach, en zet me graag in om meer verdieping bij mensen, teams en organisaties te creëren. Een werkelijke dialoog en terug naar de essentie: daar word ik blij van en de natuur biedt mij dat. Dat wil ik ook graag met anderen delen.

Henrik Looij

Kom je buiten spelen?

Vroeger een vanzelfsprekende vraag, opgroeiend in de uiterwaarden van de Lek. Tegenwoordig kost het me soms wat meer moeite, maar in de natuur zijn blijft voor mij de beste manier om even stil te staan en nieuw perspectief te creëren. Ik heb een achtergrond als sociaal-geografisch onderzoeker en ben gecertificeerd coach. Werkervaring en contacten in meer dan 15 landen zijn een voortdurende bron van inspiratie voor wie ik ben en wat ik doe.

Sara Eenhoorn

Wat is mijn droom?

Bovenstaande vraag is misschien wel een van de belangrijkste vragen geweest in mijn leven tot nu toe. Na de middelbare lag mijn toekomst open en had ik het verlangen om deze vraag te onderzoeken. Ik merkte dat de natuur me terug bracht naar mijn dromen. De ruigheid, onvoorspelbaarheid en de elementen maken mijn geest weer helder en mijn lichaam weer energiek. Ik ben zowel voor als achter de schermen actief, schrijf teksten en organiseer kampvuursessies.

Anders dan anderen

Het verschil met andere natuurorganisaties en stilte retraites of reizen is de toegevoegde waarde van onze professionele coaches en krachtige community, die je handvatten en een structuur bieden om werkelijk verschil te maken in je leven waarbij hart, hoofd en handen in balans zijn en je inzichten dagelijks toe te passen. Door als gelijkgestemde met elkaar te sparren, maar ook professioneel begeleid te worden, biedt Nature Quest de overgang van drukte naar rust, zodat alles wat er in jezelf afspeelt zich uiting kan geven en er gewoon kan zijn.

Meetbare resultaten

Er wordt veel beweerd over de effecten van training- en coaching programma’s. Echt systematisch de impact meten gebeurt slechts mondjesmaat. Daarom heeft Nature Quest zichzelf ten doel gesteld systematisch te meten, kwalitatief en kwantitatief, wat ons programma’s en activiteiten opleveren. Dat doen we samen, door iedereen die meedoet te vragen doelen voor zichzelf te stellen en die te meten.

Bekijk onze agenda

Altijd professionele begeleiding

De overgang van de drukte en chaos van de stad naar natuur, rust en wildernis kan soms heftig zijn. Rust kan ongemakkelijk voelen. Plotseling geen rumoer of bijgeluiden ervaren kan rust geven, maar ook onvrede, weggedrongen verdriet of onrust teweeg brengen. Goede begeleiding hierin is essentieel. Door de juiste begeleiding van onze coaches creëren we een veilige plek om jezelf te (her)ontdekken.

De 3 pijlers van Nature Quest

Het abonnement van Nature Quest bestaat uit enkele elementen die steeds terugkomen in de activiteiten. Die elementen zijn gebaseerd op 3 pijlers.

Het ontwikkelen van oerwijsheid, op je eigen tempo, met de natuur als leermeester. Thema’s zijn bijvoorbeeld je hart volgen, keuzes maken, relaties, omgaan met stress, omgaan met de vergankelijkheid van het bestaan, omgaan met overvloed en schaarste en duurzaam leven. Dit zijn allemaal thema’s waar de natuur ons veel over kan leren. Door met elkaar over deze thema’s uit te wisselen, creëren we als community meer wijsheid, waarin het uitgangspunt is dat de wijsheid al aanwezig is in ieder van ons.

De verschillende activiteiten en elementen geven concreet handen en voeten aan oerwijsheid in je dagelijks leven. Onze coaches helpen je om deze nieuwe wijsheid te integreren in je eigen leven. Denk hierbij aan concrete oefeningen in kleine online groepjes om elkaar te steunen in je eigen doelen om zo te werken aan de kwaliteit van je relaties, zinvol werk creëren, meer aandacht aan je spirituele groei besteden, je leef- en woonomgeving aanpassen en bewuster consumeren en gezonder gaan leven.

Mensen die zich hun zijn en doen verbinden en samen bijdragen aan een meer natuurlijke balans in de wereld. Dit betekent dat je elkaar kunt vinden, opzoeken, ontmoeten, en gezamenlijk kunt bijdragen aan de richting die Nature Quest opgaat.